Der er nu mindre end en måned til, at vinterlegene i Beijing officielt åbnes den 4. februar.
Analysefirmaet Gracenote har med afsæt i tidligere resultater, forskellige data og prognoser givet sit bud på ti atleter, som de forventer vil stå øverst på skamlen, når der uddeles medaljer i Kina.
Johannes Thingnes Bø – Norge, skiskydning
Beijing 2022
Tak for denne gang: De største øjeblikke fra Beijing 2022
22/02/2022 PÅ 13:49
Norges førende mandlige skiskytte, Johannes Thingnes Bø, har gode medaljemuligheder i hele fire individuelle løb og to stafetter i Beijing ifølge Gracenotes virtuelle medaljetabel.
I en utrolig kompetetiv sport vil han blive udfordret mest af landsmanden Sturla Holm Lægreid i de individuelle løb, mens franske og svenske par kan drille nordmændene i stafetterne.
Alexander Bolshunov – ROC, langrend
Den bedste russiske langrendsløber er rangeret som nummer ét i både den klassiske 15km og 2x15 km.
Han har vundet fire VM-begivenheder i 2021 og er nuværende verdensmester. Han er rangeret som næstbedst på 50km og Rusland nummer to i både 4x10km og holdsprinten.
Bolshunov vandt medaljer ved legene i 2018 og VM i 2019 og 2021.
Francesco Friedrich – Tyskland, bobslæde
Herrernes bobslæde har været domineret af tyske Francesco Friedrich siden 2017.
Han har vundet alle ti VM-titler og olympiske guldmedaljer i herrernes toer og firer bobslæde fra 2017 til 2021.
Friedrich har også vundet 13 ud af de seneste 14 VM-begivenheder i både toer og firer. Ingen atlet i nogen vintersport har været lige så succesfuld som Friedrich siden begyndelsen af 2020.
Kun to gange i de sidste 43 VM-begivenheder er tyskeren sluttet udenfor medaljeskamlen.

Beijing 2022: Se de olympiske skisportsområder fra luften

Eileen Gu – Kina, freestyle ski
Den mest lovende kinesiske atlet, Eileen Gu, er også Kinas eneste prominent atlet, som konkurrerede i 2020/2021 VM-sæsonen i alle vintersportsgrene.
Gu deltager i tre forskellige begivenheder i Beijing – big air, slopestyle og halfpipe – og har vundet VM-begivenheder i alle tre discipliner i 2021.
Hun vandt guld ved VM og i X Games i både halfpipe og slopestyle, og sluttede på podiet i big air.
Kaillie Humphries – USA, bobslæde
Kaillie Humphries har tidligere repræsenteret Canada, men fik i 2021 bekræftet sit amerikanske medborgerskab og stiller derfor op for USA i Beijing.
Humphries har været en af verdens bedste bobslæde-piloter i mere end ti år og er regerende verdensmester. Hendes største rivaler i Kina er tyske og canadiske atleter.
Therese Johaug – Norge, langrend
Også på kvindesiden er nordmændene stærke i langrend. Therese Johaug er Norges bedste og vandt guld i tre forskellige discipliner ved hvert af de sidste to verdensmesterskaber.
Sveriges Frida Karlsson har dog slået hende på den korte 10km denne sæson. Johaug er også en del af det norske stafet-hold, som ligeledes spås gode guld-chancer. ROC og Sverige vil være de største konkurrenter i den disciplin.
Jarl Magnus Riiber – Norge, nordisk kombineret
Med 31 world cup og VM-sejre siden begyndelsen af 2020 er Jarl Magnus Riiber den næstmest vindende vinteratlet de sidste to år. Kun tyske Friedrich, som tidligere er beskrevet, har vundet oftere.
Riiber har tre forskellige muligheder for at vinde i Beijing – normal bakke, stor bakke og holdkonkurrencer.
Suzanne Schulting – Holland, short track
Med fem world cup-sejre i denne sæson er Suzanne Schulting den bedste kvindelige short track skøjter i verden.
I 2021/2022 har hun trukket sig sejrrigt ud mindst én gang i hver af de individuelle distancer – 500m, 1000m og 1500m. Hun deltager også på det hollandske hold, som også er favoritter i 3000m stafet og mixed stafet.
Mikaela Shiffrin – USA, alpin ski
Den mest sandsynlige amerikaner til at tage flere medaljer i Beijing er Mikaela Shiffrin. Hun er rangeret i top tre i slalom og lige udenfor i Super G.
Shiffrins største konkurrenter er slovenske Vlhova, schweiziske Gut-Behrami og østrigske Liensberger.
Amerikaneren har vundet mindst tre medaljer ved de seneste to verdensmesterskaber og vandt også guld ved de sidste to olympiske lege.
Nils van der Poel – Sverige, speed skating
De længste distancer i herrernes speed skating på 5000 og 10.000m har været domineret af hollændere de sidste seks olympiske lege. Ni ud af 12 medaljer er vundet af hollændere i disse discipliner.
I 2022 er det dog svenskeren med det hollandsk klingende navn, der er den største favorit i begge disse distancer.
Van der Poel vandt guld i både 5000m og 10.000m ved VM i marts og har vundet hver world cup-begivenhed han har deltaget i på disse distancer.
Du kan se alle discipliner fra OL i Beijing 2022 på discovery+.
Beijing 2022
Mistede sin ene ski ved sidste OL: Casper Dyrbye er glad for sit OL denne gang
20/02/2022 PÅ 21:15
Beijing 2022
Highlight fra OLs sidste dag: Første finske hockeyguld og norsk legende takkede af
20/02/2022 PÅ 21:06