Eurosport

Oplev årets Le Mans på Eurosport 1

LE MANS

The 10/06/2017 at 16:02Opdateret The 10/06/2017 at 16:03

Verdens hårdeste motorløb kan i år igen følges på Eurosport 1, når der køres Le Mans fra Frankrig, hvor der er flere danskere at finde bag hjelmene.

Årets Le Mans køres fra den 17. – 18. juni på den klassiske Le Mans-bane, Circuit de la Sarthe i Frankrig. Sidste års afslutning endte i et sandt drama, da Porsche for andet år i træk tog sejren. Sejren så ellers ud til at ligge til Toyota i næsten samtlige 24 timer, men få minutter før løbets afslutning meddelte Kazuki Nakajima, at Toyota-bilen havde mistet motorkraft. Det betød, at Porsche overhalede og endte med at kunne poppe champagnepropperne, foran et forstenet Toyota-team. I år er der store forventninger til duellen mellem Porsche og Toyota i topklassen LMP1, men to andre klasser tiltrækker sig også stor opmærksomhed. Den nye generation af LMP 2 biler nærmer sig hastigheder, som LMP 1-raketterne er i stand til og kan tilmed overraske ved at komme på podiet i generalklassementet. Kategorien er løbets største med 25 tilmeldte biler, og de danske farver forsvares af den tidligere klassevinder David Heinemeier Hansson, der er til start for et af favoritholdene i klassen, Rebellion # 13.

Danskere i Le Mans
Den anden meget spændende kategori er GT Pro, hvor verdens bedste GT-kørere er til start for nogle af verdens største bilfabrikker. Og her er Danmark stærkt repræsenteret, anført af sidste års World Cup-vindere Marco Sørensen & Nicki Thiim, der er til start for Aston Martin. De får hård konkurrence af Michael Christensen, der starter i den spændende nye Porsche GT3 med centermotor og den tidligere firedobbelte klassevinder Jan Magnussen, der kører Corvette. Læg hertil hård konkurrence fra Ford og Ferrari, og klassen kan med rette bære betegnelsen ’dynamit-klassen’.

Feltets eneste kvindelige kører er også dansk, nemlig Christina Nielsen. Hun debuterede sidste år i klassen GT Am for danske Formula Racing, men er denne gang klar med sit amerikanske Ferrari-team i samme kategori.

Blandt de 180 startende kørere er der 18 tidligere Formel 1-piloter, blandt disse Jan Magnussen.

Eurosport 1 er også med direkte fra kvalrunderne, der finder sted den 14. og 15. juni. Her er der tre kvalifikationsløb, som hvert er to timer langt.

Følg Le Mans på Eurosport 1, Eurosport Player og Dplay.dk.

0
0