Vi tager derfor lige et kig på hvordan det står til i dansk og international motocross, og hvornår der forhåbentlig igen er VM i motocross på Eurosport og Dplay!
Af Mikkel Wendelboe
Udsat til august
Motocross
discovery+ viser hele VM i Motocross for hold
31 MINUTTER SIDEN
I flere omgange er VM i motocross blevet udsat, som følge af situationen og nedlukningen der startede i marts, efter de to første afdelinger af VM. Først blev genstarten udsat til juni, så blev starten rykket til juli, og i sidste uge blev næste GP så flyttet til starten af august. Det ser stadig ud som om Rusland bliver det tredje GP i 2020, men med den nye ændring i kalenderen, er der flere ubekendte, der skal tumles med. Infront Moto Racing – som er promoteren bag VM i motocross – håber på at kunne gennemføre alle afdelinger, men erkender at det bliver svært – og at sæsonen uanset hvad, kommer til at strække sig til november. I flere lande kæmper man med forsamlingsforbud, og da tilskuerne som oftest er de lokale arrangørers største indtægtskilde, er ingen lune på at afholde VM-afdelinger uden tilskuere. Derfor mangler flere afdelinger et sted at blive kørt, lige som datoerne stadig står hen i det uvisse. Man har også allerede meldt ud, at man kommer til at køre de resterende afdelinger, efter en revideret tidsplan, for at spare tid.
Som altid i situationer som denne, florerer der et væld af rygter i krogene. Rygter der går på, at sæsonen bliver skåret ned til at indeholde færre afdelinger, og endda rygter om at årets Hold-VM – der skal holdes i Frankrig i slutningen af september – også kommer til at tælle med som pointgivende i VM-serien. Alt sammen blot spekulation imens danske Thomas Kjer Olsen og Mikkel Haarup, fortsat træner lidt i blinde.
Thomas Kjer Olsen er blevet de skader kvit, som tyngede ham under de første to afdelinger, og har for et par dage siden, haft sin første træning med sit samlede team siden nedlukningen. Ellers har Thomas været et smut i Danmark, hvor han har kunnet køre de steder, hvor det har været tilladt, for at komme tilbage i køreform.
Mikkel Haarup og resten af F&H Kawasaki har holdt sig i karantæne, men de meldte netop ud på deres Instagram i dag, at man planlægger, at kørerne skal på cyklerne meget snart. Det bliver første gang i et par måneder, at Mikkel skal tilbage på sin maskine, og i gang med arbejdet igen.
https://i.eurosport.com/2020/02/26/2784622.png
Åbent med forbehold
I Danmark har motocrossbanerne været lukket ned siden marts, men i slutningen af april blev der igen åbnet op for træning, da regeringen lempede forbuddet for foreninger og udendørs idræt. Der er dog stadig strenge forbehold, der skal følges, hvis der skal køres på de danske crossbaner.
Samtidig ventes der spændt på udmeldinger omkring at få lov til at afholde løb. Danmarks Motor Union håber på, at der kan gives tilladelse til at køre på amatørplan, når forsamlingsforbuddet forhåbentlig hæves i starten af juni, så regionale mesterskaber og pokalløb kan gennemføres. Skulle det blive muligt at der bliver kørt løb i Danmark i juni, så kan det være vi er heldige at se Thomas Kjer Olsen og Mikkel Haarup på dansk grund for at få lidt løbstræning, da de begge to betragter det som en reel mulighed.
Desværre er der lange udsigter for det officielle danske mesterskab, der i så fald stadig skal køres uden tilskuere. Tilskuere der er hele fundamentet for de klubber, som skal afholde afdelingerne. I øjeblikket spekuleres der derfor i alternative løsninger, så der kan findes danske mestre i 2020. I Frankrig har man valgt at lade mesterskabet skrumpe til én afdeling, imens tyskerne har skåret deres mesterskab ned til blot tre afdelinger.
Andre steder har man valgt at aflyse helt. For eksempel bliver der ikke fundet en Europamester i 65cc, 85cc og for kvinder i år.
Husk at du kan se alle afdelinger af VM i motocross, live på Dplay, når sæsonen starter igen! Vi holder selvfølgelig øje med, hvordan tingene udvikler sig, så husk at holde øje her på Eurosport.dk.
Motocross
Ugens motocross-spørgsmål: Hvem er historiens største motocross-legende?
14/07/2021 PÅ 14:24
Motocross
VM i motocross: Wendelboe og Schrøders top 3
14/07/2021 PÅ 14:15