Tekst: Mikkel Wendelboe
VM i motocross rykker hele tiden nærmere, og de danske kørere er ved at gøre sig klar til at det går løs, når første afdeling bliver skudt i gang i Rusland. En af dem der er mange der kigger på i år, er Mikkel Haarup.
Vi tog derfor en snak med Mikkel Haarup, for at høre hvordan det går med at blive klar til den kommende VM-sæson, og hvad hans ambitioner er.
Motocross
discovery+ viser hele VM i Motocross for hold
37 MINUTTER SIDEN
Hvordan har din vinterforberedelse været?
- Min forberedelse har været god. Hvis man ser bort fra et styrt til det åbne italienske mesterskab tidligere på året, så har jeg haft en næsten perfekt forberedelse til den kommende sæson. Selv uden at have kørt mange løb, så føler jeg at jeg har godt med fart på, så jeg er overordnet set, tilfreds med min forberedelse.
Du tager hul på andet fulde år i VM. Er du bedre rustet i år, i forhold til sidste år?
- Der er ingen tvivl om at jeg er bedre rustet i år. Jeg har fået meget mere erfaring i VM, og med alle tingene omkring det. Jeg har stadig meget at lære, det ved jeg selvfølgelig godt, men jeg føler mig meget bedre rustet, end jeg for eksempel gjorde i starten af sidste sæson.
”Hvor ser du dig selv i forhold til titelkampen”
- Jeg ved at min fart ikke er problemet, i forhold til at holde sig til i kampen om VM-titlen, når vi først går i gang. Jeg tror helt sikkert det største for mig, og det vigtigste, bliver at være stabil hele sæsonen igennem. Hvis jeg kan formå at holde hovedet koldt, når tingene sker på banen, så kan det bliver rigtig interessant i den samlede tabel!”
Hvad er ambitionen til i år?
- Til at starte med, så tager jeg et heat ad gange. Så må vi se hvor vi ender, og hvilke ambitioner der vokser ud af den tilgang.
Hvordan har du det med at VM først starter i juni?
- Det er selvfølgelig lidt længe at vente, men det er jo bare sådan det er. Der er ikke rigtig noget jeg kan gøre ved det. Det hele afhænger jo af penge, for at kunne løbe rundt, og hvis der ikke kan komme tilskuere til løbene, så står de jo og mangler den indtægt et andet sted.
Og det er de jo ikke så glade for. Så derfor venter man til at der er tilladelse til at man kan få tilskuere nok ind, og det er bare sådan det er.
Hvorfor skal folk se VM på discovery+?
- Jeg vil hellere spørge, er der nogle grunde til IKKE at se VM på discovery+?
Husk at du kan følge Mikkel Haarup, Thomas Kjer Olsen, Bastian Bøgh Damm, og de andre danskere til VM i motocross på discovery+, igen i 2021.
https://i.eurosport.com/2021/04/22/3119206.png
Motocross
Ugens motocross-spørgsmål: Hvem er historiens største motocross-legende?
14/07/2021 PÅ 14:24
Motocross
VM i motocross: Wendelboe og Schrøders top 3
14/07/2021 PÅ 14:15