Af Mikkel Wendelboe
VM i Motocross for hold – eller Motocross of Nations – køres i weekenden i italienske Mantova, og Danmark har stærke kort på hånden, for at få en god placering. Den bedste chance nogensinde for at lande på podiet! Den hidtidige rekord er en ottendeplads sat af Kim Alex Olsen, Jesper Kjær Jørgensen og Mikkel Caprani i Australien i 1992, men den står sandsynligvis for fald i år.
Det danske hold består af Thomas Kjer Olsen, Mikkel Haarup og Bastian Bøgh Damm, der alle til daglig huserer i VM-serien, som også kan følges på discovery+ og på 6’eren. Alle tre med tempo og fart til at være med i den afgørende ende og som kører særdeles stærkt på underlaget i Mantova.
Motocross
Dansker-status: Motocross Studiet vender de danske præstationer i det spanske Gran Prix
21/10/2021 PÅ 10:00
Thomas Kjer Olsen kører sin første sæson i MXGP-klassen ved VM og har allerede været oppe i nærheden af top 5 – og haft flere gode præstationer. Ikke mindst på det sandede underlag, som banen i Mantova også falder ind under. Desuden er Thomas rutineret til VM for Hold, hvor han senest – i 2019 – vandt den samlede MX2-klasse.
Mikkel Haarup har arbejdet sig ind i sæsonen i MX2-klassen ved VM, og han har markeret sig med flere top 5-placeringer i kvalifikationerne og flere stærke heat i top 10. Han har før været på podiet i VM, og han er god til at køre i sand. Han er udtaget til MX2-klassen og udset til at køre sit første Motocross of Nations nogensinde.
Bastian Bøgh Damm har kørt sin første sæson i VM MX2-klassen, og han har været tæt på at være en af de mest imponerende rookies. Indtil videre har han toppet med en samlet top 10-placering til det britiske GP. Han har været med ved Motocross of Nations en enkelt gang før i 2019, og her gjorde han det mere end solidt.
Ved det seneste Motocross of Nations, der blev kørt på Assen i Holland, formåede Danmark at køre en tiendeplads hjem iblandt alle verdens nationer.
Om Danmarks chancer er landstræner Emil Larsen dog noget afholdende. ”Jeg håber og tror på en weekend, hvor drengene især viser hvad de er i stand til,” udtaler landstræneren. ”De har hver især sat deres egne målsætninger, og har deres egne drømme om resultatet. Det holder vi fast i, og tror på et godt resultat når weekenden er omme.”
Til VM for hold i motocross udtager hvert land tre kørere – en i MXGP-klassen, en i MX2-klassen og en i en åben klasse, hvor man kan stille op på den maskinstørrelse man vil – og de kører så hver især et kvalifikationsheat lørdag for at finde de nationer, der skal i A-finalen søndag. I A-finalen parres to af klasserne på banen ad gangen, og det giver derved tre heat, hvor der er to kørere fra hver nation i aktion på samme tid. Til slut lægges alle seks placeringer sammen, og den dårligste trækkes fra. Det land med den laveste score bliver kronet til verdens bedste motocross-hold.
Se med i motocross-studiet, der rammer discovery+ senere på ugen, hvor vores motocross-kommentatorer går i dybden med en analyse af Danmarks chancer til VM for hold og kigger på de øvrige hold. Hvem kommer til at løfte Chamberlain-trofæet i år?
Find ud af det, når discovery+ sender alle de afgørende heat søndag! Det er det største motocross-løb i verden, og der venter en sand fest! Frem med Dannebrog og pynt op i stuen.
Motocross
Kjer Olsen-succes på uvant underlag og sten i Bøgh Damms bremse: Dansker-recap i Motocross-studiet
15/10/2021 PÅ 13:03
Motocross
Danskernes chancer i Motocross of Nations: Podieplacering er realistisk
23/09/2021 PÅ 12:47