Søndagens tredjesidste afdeling i Arco di Trento udviklede sig til noget af det mest dramatiske, vi har set. Nogensinde.
Hollandske Jeffrey Herlings [84] tog hul på afdelingen i spidsen af serien, men to styrt i andet heat sendte ham rutsjende mod afgrunden. Han formåede dog at hale placeringer ind til slut, ikke mindst på grund af kontroversiel hjælp fra sine KTM-teamkammerater, Jorge Prado [61] og Antonio Cairoli [222], der opgav placeringer til hans fordel, og som siden har sat miljøet i brand med forskellige holdninger. Derfor er hollænderen nu ”kun” tre point fra føringen på trods af en forfærdelig dag.
Forsvarende verdensmester, slovenske Tim Gajser [243], og Honda formåede at trække ind på fronten, og med en heatsejr i søndags er TiGa nu kun et enkelt point fra spidsen af den VM-serie, han har vundet de sidste to år. I skarpe vendinger har Honda desuden reageret på, at KTM-kørerne så åbenlyst hjalp Herlings og nu altså også med handling. Man har nemlig valgt at hive spanske Ruben Fernandez [70] op i MXGP-klassen til de to sidste afdelinger i håb om, at han måske kan gøre en forskel. Om han har formatet til at blande sig i et kongespil, når det kommer til stykket, er dog mere tvivlsomt.
Motocross
Motocross-studiet afrunder Mikkel Haarups sæson: Mikkel har potentialet til at blive verdensmester
19/09/2022 OG 12:50
Imens KTM og Honda lader op til, at det kommer til at slå gnister og har ordkrig i gang på nettet, holder Kawasaki og franske Romain Febvre [3] sig ude af online-dysten. Febvre, der vandt verdensmesterskabet i 2015, erobrede spidsen af serien i søndags for første gang siden 2016 og har tænkt sig at jagte den samlede sejr til det sidste. Han fører kun med et enkelt point, men hvis han står distancen, kan han sikre Kawasakis første sejr nogensinde i den store klasse og moderne æra.
Der er i det hele taget lagt op til et showdown af titaniske dimensioner. En VM-afslutning, som der nok kommer til at gå mange år, før vi ser mage til igen. Der er allerede drama i luften, men når bommen falder, er det kun hjulene, der taler!
Tre point, tre kørere, fire heat, én verdensmester. Hvem tager guldet? Og kan danske Thomas Kjer Olsen hente noget stort med hjem i skyggen af titelkampen?
Du må ikke gå glip af VM-finalen i motocross! Vi starter på søndag klokken 11.00 på discovery+.
Motocross
”Folk går fuldstændig amok” – Motocross-studiet ser frem mod Motocross of Nations
19/09/2022 OG 12:34
Motocross
Store forventninger til danskerne til Speedway of Nations: Danmark skal vinde med det hold
26/07/2022 OG 11:18