Motocross

Danskerne kæmpede heroisk i Holland!

Del med
Kopier
Del denne artikel

moto

Foto: Eurosport

AfEurosport
09/03/2020 på 12:50 | Opdateret 09/03/2020 på 13:20

Danskernes dag i hollandske Valkenswaard, til anden afdeling af verdensmesterskaberne i motocross, havde lidt af det hele. Lykkens gudinde var ude efter dem, men hvad de manglede i held, gjorde de op for i mandshjerte og jernvilje!

Skrevet af Mikkel Wendelboe, Motocross-ekspert og kommentator.

MX2

Motocross

Stille og roligt i gang – En motocross-status

19/05/2020 PÅ 13:25

Mikkel Haarup kørte til startbommen som nummer 9, imens Thomas Kjer Olsen kørte ind som nummer 34, efter et voldsomt styrt i lørdagens kvalifikation. Og skønt TKO var godt med i starten, så startede første heat som et mareridt for ham. Et vanvittigt styrt sendte ham i jorden, men på en eller anden måde kom han op igen, og fik kørt sig helt op som nummer 11, med en mørbanket krop, og et håndled der stadig gør knuder. Scenariet ændrede sig ikke i andet heat, hvor han væltede i starten igen, og alligevel formåede at køre sig op som nummer 6 og blive samlet 7'er i GP'et! En overmenneskelig præstation, på den tunge, våde og udfordrende sandbane. Mikkel Haarup kørte et solidt første heat, hvor han tog en niendeplads, og han var godt med i andet heat, indtil Jago Geerts desværre styrtede lige foran ham, så danskeren måtte hårdt i jorden. Han er dog ikke kommet til skade, og er klar til næste gang. Både TKO og Haarup er fortsat inde i den samlede top 10, og der er lagt op til en massiv dansker-hævn om 14 dage i Argentina – en bane der passer både Thomas og Mikkel godt! Franske Tom Vialle vandt GP'et, imens hans landsmand, Maxime Renaux, blev 2'er, foran manden der fører VM-serien, belgiske Jago Geerts.

Thomas Kjer Olsen: "Det har været et hårdt GP for mig, men en syvendeplads er okay. Jeg fik en hård start på begge heat, og efter mit styrt i kvalifikationen i går, var jeg en smule mørbanket. Jeg vidste at jeg skulle være forsigtig i første sving, da jeg kom helt udefra. Jeg kom godt ud over bommen, men alle trak ud, så der ikke var plads i første sving til mig og jeg styrtede. Det første heat var rimelig hårdt, men jeg var glad for at nå op som nummer 11. Jeg prøvede at være ekstra forsigtig i andet heat, men igen var der ikke plads til mig, og så var jeg næsten sidst igen. Jeg kørte godt, og var glad for en sjetteplads til sidst. De første to GP'er, har ikke været nemme, men min fart er god. Nu har jeg heldigvis noget tid til at køre inden næste afdeling, så jeg kan blive skarpere og få trænet godt inden Argentina."

mo

Foto: Eurosport

Resultat, Holland:

1. Tom Vialle - Frankrig

2. Maxime Renaux - Frankrig

3. Jago Geerts - Belgien

4. Jed Beaton - Australien

5. Ben Watson - England

6. Conrad Mewse - England

7. Thomas Kjer Olsen - Danmark

8. Jeremy Sydow - Tyskland

9. Rene Hofer - Østrig

10. Simon Längenfelder - Tyskland

15. Mikkel Haarup - Danmark

Samlet:

1. Tom Vialle – 87 point

2. Jago Geerts – 82 point

3. Jed Beaton – 74 point

6. Mikkel Haarup – 52 point

7. Thomas Kjer Olsen – 51 point

MXGP

I den MXGP-klassen var der igen lagt op til et brag imellem den forsvarende verdensmester, slovenske Tim Gajser og hollandske Jeffrey Herlings, og vi fik duellen som vi havde håbet på! Tim Gajser stormede fra alt og alle i første heat, hvor han ellers kørte til start som nummer 33 – efter en teknisk defekt i kvalifikationen – med Herlings på andenpladsen, og i andet heat byttede de så rundt. Det betød at Herlings vandt GP'et, til glæde for sine hjemmefans, og han fører derfor an til Argentina om to uger. Banen bød på mange udfordringer, og det siger lidt, at Herlings lappede helt op til femtepladsen. Tim Gajser tog den samlede andenplads, imens Arminas Jasikonis nappede sidste plads på podiet.

motocross

Foto: Eurosport

Resultat, Holland:

1. Jeffrey Herlings - Holland

2. Tim Gajser - Slovenien

3. Arminas Jasikonis - Litauen

4. Antonio Cairoli - Italien

5. Jeremy van Horebeek - Belgien

6. Clement Desalle - Belgien

7. Glenn Coldenhoff - Holland

8. Gautier Paulin - Frankrig

9. Jorge Prado - Spanien

10. Shaun Simpson - Skotland

Samlet:

1. Jeffrey Herlings – 94 point

2. Tim Gajser – 85 point

3. Antonio Cairoli – 68 point

Næste afdeling er om 14 dage, og sender feltet til billedskønne Neuquen i Argentina. Som sædvanlig så kan du følge alle heats, live og gratis, på Dplay! Husk også at heatene fra Holland ligger on-demand samme sted!

Motocross

TKO holder sig parat

08/04/2020 PÅ 07:45
Motocross

Mikkel Haarups mål er en GP-sejr!

01/04/2020 PÅ 15:43
Relateret indhold
Motocross
Del med
Kopier
Del denne artikel

Seneste nyt

Motocross

Stille og roligt i gang – En motocross-status

19/05/2020 PÅ 13:25

Seneste videoer

Motocross

LIVE: Nations of Motocross, Heat 1-3 fra kl. 13.00

Mest populære

All Sports

Mens vi venter på cykelsporten: Froomes fremtid med Contador og Eisel

10 TIMER SIDEN