Skrevet af Mikkel Wendelboe, Motocross-ekspert og kommentator.
MX2
Mikkel Haarup kørte til startbommen som nummer 9, imens Thomas Kjer Olsen kørte ind som nummer 34, efter et voldsomt styrt i lørdagens kvalifikation. Og skønt TKO var godt med i starten, så startede første heat som et mareridt for ham. Et vanvittigt styrt sendte ham i jorden, men på en eller anden måde kom han op igen, og fik kørt sig helt op som nummer 11, med en mørbanket krop, og et håndled der stadig gør knuder. Scenariet ændrede sig ikke i andet heat, hvor han væltede i starten igen, og alligevel formåede at køre sig op som nummer 6 og blive samlet 7'er i GP'et! En overmenneskelig præstation, på den tunge, våde og udfordrende sandbane. Mikkel Haarup kørte et solidt første heat, hvor han tog en niendeplads, og han var godt med i andet heat, indtil Jago Geerts desværre styrtede lige foran ham, så danskeren måtte hårdt i jorden. Han er dog ikke kommet til skade, og er klar til næste gang. Både TKO og Haarup er fortsat inde i den samlede top 10, og der er lagt op til en massiv dansker-hævn om 14 dage i Argentina – en bane der passer både Thomas og Mikkel godt! Franske Tom Vialle vandt GP'et, imens hans landsmand, Maxime Renaux, blev 2'er, foran manden der fører VM-serien, belgiske Jago Geerts.
Motocross
discovery+ viser hele VM i Motocross for hold
23 MINUTTER SIDEN
Thomas Kjer Olsen: "Det har været et hårdt GP for mig, men en syvendeplads er okay. Jeg fik en hård start på begge heat, og efter mit styrt i kvalifikationen i går, var jeg en smule mørbanket. Jeg vidste at jeg skulle være forsigtig i første sving, da jeg kom helt udefra. Jeg kom godt ud over bommen, men alle trak ud, så der ikke var plads i første sving til mig og jeg styrtede. Det første heat var rimelig hårdt, men jeg var glad for at nå op som nummer 11. Jeg prøvede at være ekstra forsigtig i andet heat, men igen var der ikke plads til mig, og så var jeg næsten sidst igen. Jeg kørte godt, og var glad for en sjetteplads til sidst. De første to GP'er, har ikke været nemme, men min fart er god. Nu har jeg heldigvis noget tid til at køre inden næste afdeling, så jeg kan blive skarpere og få trænet godt inden Argentina."

mo

Foto: Eurosport

Resultat, Holland:
1. Tom Vialle - Frankrig
2. Maxime Renaux - Frankrig
3. Jago Geerts - Belgien
4. Jed Beaton - Australien
5. Ben Watson - England
6. Conrad Mewse - England
7. Thomas Kjer Olsen - Danmark
8. Jeremy Sydow - Tyskland
9. Rene Hofer - Østrig
10. Simon Längenfelder - Tyskland
15. Mikkel Haarup - Danmark
Samlet:
1. Tom Vialle – 87 point
2. Jago Geerts – 82 point
3. Jed Beaton – 74 point
6. Mikkel Haarup – 52 point
7. Thomas Kjer Olsen – 51 point
MXGP
I den MXGP-klassen var der igen lagt op til et brag imellem den forsvarende verdensmester, slovenske Tim Gajser og hollandske Jeffrey Herlings, og vi fik duellen som vi havde håbet på! Tim Gajser stormede fra alt og alle i første heat, hvor han ellers kørte til start som nummer 33 – efter en teknisk defekt i kvalifikationen – med Herlings på andenpladsen, og i andet heat byttede de så rundt. Det betød at Herlings vandt GP'et, til glæde for sine hjemmefans, og han fører derfor an til Argentina om to uger. Banen bød på mange udfordringer, og det siger lidt, at Herlings lappede helt op til femtepladsen. Tim Gajser tog den samlede andenplads, imens Arminas Jasikonis nappede sidste plads på podiet.

motocross

Foto: Eurosport

Resultat, Holland:
1. Jeffrey Herlings - Holland
2. Tim Gajser - Slovenien
3. Arminas Jasikonis - Litauen
4. Antonio Cairoli - Italien
5. Jeremy van Horebeek - Belgien
6. Clement Desalle - Belgien
7. Glenn Coldenhoff - Holland
8. Gautier Paulin - Frankrig
9. Jorge Prado - Spanien
10. Shaun Simpson - Skotland
Samlet:
1. Jeffrey Herlings – 94 point
2. Tim Gajser – 85 point
3. Antonio Cairoli – 68 point
https://i.eurosport.com/2020/02/03/2768627.png
Næste afdeling er om 14 dage, og sender feltet til billedskønne Neuquen i Argentina. Som sædvanlig så kan du følge alle heats, live og gratis, på Dplay! Husk også at heatene fra Holland ligger on-demand samme sted!
Motocross
Ugens motocross-spørgsmål: Hvem er historiens største motocross-legende?
14/07/2021 PÅ 14:24
Motocross
VM i motocross: Wendelboe og Schrøders top 3
14/07/2021 PÅ 14:15