Af Mikkel Wendelboe
De danske kørere har fået en god start på VM-sæsonen i motocross, hvor der nu er kørt tre afdelinger.
Feltet lagde ud i britiske Matterley Basin, under dramatiske forhold, hvor VM-starten måtte skydes en uge, efter at stormen Eunice næsten blæste hele ryttergården væk.
Motocross
Motocross-studiet afrunder Mikkel Haarups sæson: Mikkel har potentialet til at blive verdensmester
19/09/2022 OG 12:50
Dernæst rykkede vi videre til Mantova i Italien, hvor der blev kæmpet igennem, inden mænd og maskiner blev lastet på fly, til den første oversøiske afdeling af VM i motocross i flere år, da de billedskønne omgivelser i Argentina ventede.
I MXGP-klassen er Thomas Kjer Olsen ved at finde sig til rette. Med sit nye tyske team, Diga Procross, i ryggen, har den tidligere danske tredobbelte VM-medaljetager, virkelig fundet sit kald i kongeklassen. Thomas startede med en solid afdeling i England, inden han var helt oppe at snuse i top 5 i Italien.
Det så ud til at han skulle gøre bedriften efter i Argentina, men desværre sprang en anden kører sammen med ham i andet heat, og ødelagde mulighederne. Han er dog fortsat 7’er i kampen om VM, kun få point fra den samlede top 5, som han jagter allerede i den kommende weekend.
Mikkel Haarup har også fået nyt team til i år, og det britiske Big Van World MTX Kawasaki, har gjort sig et scoop i danske Mikkel.
Det står helt klart efter de første tre afdelinger i MX2-klassen. Mikkel har kørt sig bedre og bedre i England og Italien, inden det hele kulminerede i Argentina, hvor han viste både sult og fart, ved at køre sig mesterligt på podiet, for kun anden gang i karrieren. Mere vil have mere, og Mikkel lader til at have genfundet den glød der fik ham op i VM med syvmileskridt for et par sæsoner siden.
Der er dog også dansk malurt i bægeret. Bastian Bøgh Damm lod til at have mere fart på end nogensinde, men pådrog sig en skade i ryggen i ugen op til det første GP i England.
Det har holdt det danske talent ude, men hvis alt går vel, så vender Bastian stærkt tilbage i MX2-klassen, når feltet rammer Arco di Trento i Italien, til femte afdeling af VM.
Glen Meier har kørt en enkelt afdeling i MX2-klassen, og det nye hollandske setup han har fået bygget op omkring sig, lader til at have været godt for hans form. I Mantova var han dog uheldig at ryge med, når andre lavede fejl, men det lover godt til at han også er tilbage i VM igen, når feltet rammer Arco di Trento om nogle uger.
Nu ser både Thomas Kjer Olsen og Mikkel Haarup i første omgang frem imod den kommende weekends fjerde afdeling, der besøger Agueda i Portugal, for første gang siden 2019.
Du kan følge med, live og gratis, på discovery+ fra klokken 14 på søndag d. 3/4.
Bring dig desuden up-to-date i VM motocross, med seneste udgave af Motocross Studiet, der ligger frit tilgængeligt på discovery+.
Motocross
”Folk går fuldstændig amok” – Motocross-studiet ser frem mod Motocross of Nations
19/09/2022 OG 12:34
Motocross
Store forventninger til danskerne til Speedway of Nations: Danmark skal vinde med det hold
26/07/2022 OG 11:18