Af Mikkel Wendelboe
Bastian Bøgh Damm formåede at køre sig i front af EM i år, inden en skade satte en stopper for hans ambition om en titel. Nu er det så VM det gælder, og det er en udfordring, som den tidligere EM- og VM-medaljetager i 85cc, glæder sig til.
Nu venter VM i MX2-klassen i 2021, hvordan forbereder du dig til det?
Motocross
Ugens motocross-spørgsmål: Hvem er historiens største motocross-legende?
14/07/2021 PÅ 14:24
- Sæson 2021 bliver en generel udfordring for hele sporten! Vi har lagt en plan i teamet, lidt som forrige år: Hård træning, virkelig hård træning, rigtig kost og søvn!
- Forberedelserne er blevet lagt i tæt samarbejde mellem landstræner Emil Larsen og mit tyske team WZ-Racing – forberedelserne og min træning er allerede i gang.
- Vi er klar over at vores planer for sæsonen kan blive ramt af forskellige udfordringer, men det har vi også en plan omkring, så i sæson 2021 skulle jeg kunne holde både formen og fokus, uagtet hvad Corona får af betydning.
Hvordan bliver setup omkring dig?
- Ovenpå udfordringerne i 2020 har vi lavet lidt ekstra tiltag for næste sæson. Jeg får ekstra meget support fra vores danske landstræner Emil, det er virkelig værdsat – han har betydet meget for min genoptræning i år og jeg kommer til at nyde meget godt af hans support og rådgivning i den kommende sæson.
- Samtidig med den massive danske support, er det planen at jeg sammen med mit team, WZ-Racing, får tilknyttet træner, mekaniker og teknisk support – så et virkeligt professionelt setup som jeg værdsætter meget.

Når discovery+ blænder op for 2021-sæsonen af VM i motocross, så bliver det med et nyt spændende, dansk bekendtskab i MX2-klassen.

Foto: Eurosport

Er der nogle forhåbninger omkring din sæson 2021? Hvad forventer du?
- Det er altid en udfordring med forventninger til næste løb, næste sæson. Ovenpå dette års udfordringer er jeg forsigtig optimist, men tager en pukkel og et sving ad gangen.
- Der er mange gode navne i spil til 2021 og min forventning til sæsonen er først og fremmest at gøre det bedste jeg kan, for at sikre gode resultater for hele sæsonen – så at ligge i top-10 er min forhåbning, men jeg drømmer da om at se den røde nummerplade igen.
Følg VM i motocross på discovery+
Motocross
VM i motocross: Wendelboe og Schrøders top 3
14/07/2021 PÅ 14:15
Motocross
Danskernes egne ord – VM Motocross, anden afdeling
30/06/2021 PÅ 11:39