Det historiske galopløb ’Dansk Derby’ løber af stablen søndag den 12. august på Klampenborg Galopbane.
Det er dén dag, hvor gæsterne dukker op i deres fineste puds med smoking og store hatte, mens der bliver serveret champagne og spillet på væddeløb.
Hvis du ikke har mulighed for at stå på banen i Nordsjælland, så kan du følge med på Eurosport Play fra klokken 12:20, når hestesportskanalen ’Fast Track’ sender live.
Horse Racing
Horse Excellence : Racing Longines Golden Slipper
28/03/2018 OG 09:23
Her har du mulighed for at se alle løbene, samtidig med at du spiller på hestene.

108 år gammel tradition

Dansk derby er en oldgammel og prestigefyldt tradition, som løber af stablen for 108 år i træk.
Det er et løb, som alle jockeyer og hesteejere vil vinde, og som mange tusinde danskere elsker at overvære.
Det er en sportslig folkefest, hvor der bliver spillet på væddeløb, givet præmier til ’bedst klædte’, og hvor der på banen kæmpes om det ’blå bånd’. Det blå bånd er en tradition, fordi Derby-vinderen får et blåt silkebånd på.

Sådan spiller du

Hestesport handler jo om væddeløb, og det er derfor ret relevant at vide, hvordan man spiller på løbene.
Der findes mange forskellige måder at spille på. Men her er to simple regler:
Vinder: At spille på en vinder er nok det mest enkle spil, du kan spille. Du skal bare regne ud eller gætte, hvilken hest der kommer først over stregen. Hver hest har et nummer ved hvert løb, og du sætter blot penge på det nummer, som du tror på vinder.
Plads: Her skal din hest bare komme ind mellem de tre første for at give gevinst. Dog er der den undtagelse, at hvis der på startlisten er seks eller færre heste, skal din hest komme ind blandet de to første for at give gevinst. Indsatsen er mindst 10 kroner, og du kan selvfølgelig spille på mere end én hest.