Man behøver bare at sige ”Ø Green”, så ved de fleste golffans at man tænker på et af verdens mest kendte golfhuller, 17. hul på TPC Sawgrass – hjem for THE PLAYERS Championship.

Selv ikke banens designer, Pete Dye, kunne have forestillet sig, hvor legendarisk netop dette hul skulle blive, og hvor populær hele TPC Sawgrass skulle blive blandt spillere, TV-seere og publikum.

AT&T Pebble Beach Pro-Am
Danske Sebastian Cappelen glæder sig til en af favoritterne: ”En af de fedeste turneringer på året”
11/02/2021 PÅ 18:15
https://i.eurosport.com/2020/10/24/2921368.jpg

Pete Dye skabte banen, men ideen til den stod daværende PGA Tour kommissær, Deane Beaman, for. THE PLAYERS er spillerenes eget mesterskab og Beaman ønskede at turneringen skulle fik et permanent hjem, der også var spillernes.

I slutningen af 70’erne havde Beaman flyttet PGA Tourens hovedkontor fra Washington til Ponte Vedra Beach i Florida, og han ønskede at banen også skulle være her.

Beaman søgte først den lette løsning, og henvendte sig til ejerne af Sawgrass Country Club, hvor THE PLAYERS afvikledes 1977-82. Beaman tilbød at PGA Tour købte deres faciliteter, men ejerne, Arvida Corporation, lod forstå at de ikke ønskede at sælge.

Charles Cobb, som var direktør for Arvida Corporation, mente sågar at Beaman hverken kunne finde finansiering eller opnå de nødvendige tilladelser, og indgik et væddemål om 100$ med Beaman om, at kommissærens drøm aldrig ville blive til virkelighed.

https://i.eurosport.com/2020/10/24/2921371.jpg

Beaman fandt imidlertid ordlyd hos Jerome og Paul Fletcher, som ejede jord i Ponte Vedra Beach, og for 1$ fik Beaman lov til at købe 415 hektar sump og træbevokset vådområde, som lå en god kilometer fra Sawgrass Country Club på den anden side af Florida State Road A1A N.

Tilladelserne kom i hus og den 24.oktober 1980 åbnedes Pete Dye´s mesterværk officielt for spil. Beamens drøm var blevet til virkelighed og i klubhuset er udstillet en 100$ seddel ledsaget af en hilsen fra Arvida Corporation, som anerkendte de havde tabt deres væddemål.

Stadium Course at TPC Sawgrass var vært for THE PLAYERS første gang i 1982, og har været det lige siden. PGA Tours største turnering havde fundet et hjem, og en bane der som noget helt nyt på den tid også var designet til at tilgodese tilskuernes mulighed for bedst at kunne se verdens bedste spillere i aktion. Et kendetegn for mange af de TPC baner der siden er kommet til i et netværk, som i dag omfatter 31 baner.

I marts satte COVID 19 en brat stopper for THE PLAYERS efter bare en dags spil. Siden er spillerne vendt tilbage til golfbanerne, og til marts næste år vil TPC Sawgrass stå klar til igen at tage imod. Om det bliver med eller uden de tilskuere banen er skabt for må tiden vise, men man har da lov til at håbe det bliver med.

https://i.eurosport.com/2020/10/24/2921375.jpg
Golf
TEE BOKSEN, Afsnit 13: Young Guns og Reeds drop
02/02/2021 PÅ 14:13
Farmers Insurance Open
Analyse af speget Reed-situation: Bliver en kæmpe ting, fordi Reed har bøvl i bagagen
01/02/2021 PÅ 15:25