SID

Se hvordan danskerne klarer sig i den tyske Bundesliga

BUNDESLIGA

The 15/04/2017 at 13:51

Nye hold og nye danskere stormer frem i Bundesligaen, hvor Eurosport 2 er inviteret med på første række.

Det er ikke kommet som den største overraskelse, at Bayern München igen i år ligger solidt placeret på førstepladsen i Bundesligaen. Med et solidt pointforspring tyder alt på, at Der Deutsche Rekordmeister skal snuppe det femte mesterskab i træk og bringe sig op på 26 Bundesliga-trofæer. Men selvom alt ligner sig selv i Bundesligaen, når Bayern München igen i år højst sandsynligt løfter pokalen, så er der i denne sæson sket ting og sager, som gør tysk fodbold værd at følge i fremtiden.

Den helt store historie har i år været oprykkerholdet RB Leipzig, der har overrasket alle ved at være Bayern Münchens tættest titeludfordre. Selvom klubben ikke kunne stå distancen og tage titeludfordringen op gennem hele sæsonen, så har de stadig formået at bibeholde deres andenplads. Andenpladsen betyder, at vi får lov til at opleve dem i Champions League til næste sæson. Dette vil som dansker være ekstra glædeligt at se, fordi de har danske Yussuf Poulsen med som fast mand i startopstillingen.

Ligesom der er grund til at finde det røde-hvide flag frem, når RB Leipzig spiller, bør det også findes frem, når Werder Bremens mandskab tørner ud på de tyske fodboldbaner. Her finder vi nemlig Thomas Delaney, der siden sit skifte i vinters, har haft stor succes. Senest blev det både til hattrick og med på rundes Bundesliga-hold for den stærke midtbanemand. Werder Bremen har faktisk ikke tabt en fodboldkamp siden den 18. februar, og mon ikke at danskeren kan påtage sig en del af skylden for dette.

I alt viser Eurosport 2 fem Bundesliga-kampe i denne uge:

1.FC Köln – Hoffenheim

I Hoffenheim kan man efterhånden øjne de vigtige Champions League-pladser. Men en tredjeplads inden for rækkevidde har Bundesliga-sæsonen nemlig udviklet sig til noget særdeles spændende for klubben. Spændende kunne det også blive for 1- FC Köln, hvis de sejrer i deres sidste par kampe. Så slutter de nemlig inden for top seks og dermed inden for Eurospa League pladser.

Kampen sendes fredag kl. 20 på Eurosport 2 og kommenteres af Henrik Hvillum.

Bayern München – Mainz

Det var ikke ligefrem planlagt, at Bayern München skulle tabe hjemme til Real Madrid i Champions League. Selvom de planmæssigt kom foran, kunne de tyske mestre ikke holde alle 90 minutter og måtte gå fra banen med et skuffende 2-1 nederlag. Mainz har af den grund nok luret lidt på Real Madrids taktik i håb om, at gøre dem kunsten efter og få point med hjem fra Allianz Arena.

Kampen sendes lørdag 15.30 på Eurosport 2 og kommenteres af Henrik Hvillum og Bjarne Goldbæk.

Mönchengladbach – Dortmund

De danske forsvarsspillere i Mönchengladbach har i denne sæson fået slået deres navn fast i tysk fodbold. Både Andreas Christensen og Jannik Vestergaard har været en fast bestanddel af Mönchengladbach-opstillingen, hvor det er blevet til flere gode sejre og ikke mindst mål fra dem begge. Dortmund må af den grund holde godt øje med de to danske spillere, når de lørdag mødes.

Kampen sendes lørdag kl. 18.30 på Eurosport 2 og kommenteres af Anders Bank-Rasmussen og Bjarne Goldbæk.

Freiburg – Leverkusen

Der er blevet byttet om på rollerne siden de to tyske mandskaner fra henholdsvis Freiburg og Leverkusen sidste mødte hinanden i Bundesligaen. I deres første sæsonmøde blev det til et uafgjort resultat, og siden da er det kun gået fremad for Freiburg, der er rykket højt op af ligatabellen. Omvendt er det kun gået nedad i tabellen for den traditionsrige klub Leverkusen.

Kampen sendes søndag kl. 15.30 på Eurosport 2 og kommenteres af Rasmus Elgaard.

Schalke 04 – RB Leipzig

Med næb og kløer holder sensationsholdet RB Leipzig stadig fast i deres andenplads i Bundesligaen. Selvom mesterskabet efter alt sandsynlighed igen i år kommer til at gå til München, så har oprykkerne fra Leipzig formået at bide sig solidt fast i toppen af den bedste fodboldrække i Tyskland. Får de en sejr med hjem fra mødet med Schalke 04, er sølvmedaljen så godt som sikret.

Kampen sendes søndag kl. 17.30 på Eurosport 2 og kommenteres af Anders Bank-Rasmussen.

Du kan følges alle de bedste Bundesliga-kampe direkte på Eurosport 2, europlayer og dplay.dk.

0
0