Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Optakt: FC Københavns vej til 1/16-finalerne i Europa League

Emil Iversen

Opdateret 18/02/2020 og 12:36 GMT+1

FC København møder Celtic over to kampe, hvor det første opgør bliver spillet d. 20/2 i Parken. Den bliver vist på 6’eren og Dplay fra 17:00.

Optakt: FC Københavns vej til 1/16-finalerne i Europa League

Foto: Eurosport

For at varme godt op til det opgør, har vi samlet en gennemgang af hvordan det gik til, da FC København kvalificerede sig til 1/16-finalerne. Hovedstadsklubben lagde ud med at tage imod gruppens umiddelbart svageste modstander i Lugano. Det blev også til en pligtsejr, hvor Santos var den enlige målscorer. Du kan se hvordan det udfoldede sig i videoen nedenunder.
I gruppens anden spillerunde, skulle FC København et smut over broen, hvor Malmø ventede. Der var lagt i ovnen til noget der mindede om et lokalopgør, hvor man en gang for alle skulle finde ud af, hvem der var det bedste hold i Norden. Der blev ikke sparet på fight og intensitet, men en vinder blev der aldrig fundet, og FC København stod med fire point efter to kampe. Et udbytte man trods alt godt kunne være tilfredse med. Opgøret i Sverige kan du se et sammendrag af her:
Tredje spillerunde bød på endnu en udebane, og endnu en svær en af slagsen. Dynamo Kiev og den tidligere FCK-spiller, Benjamin Verbic, stod klar til at tage imod FCK, i en kamp der var forventet at give et fingerpeg om, hvem der var gruppens stærkeste mandskab. Efter en fantomstart fra FCK’s side, blev det hele udlignet kort inde i anden halvleg, og FC København måtte endnu engang gå fra banen med et 1-1-resultat. Hvordan FCK klarede det i Ukraine kan du se her:
Med farer for at lyde gentagende, så formåede FC København igen, igen at spille 1-1 i fjerde spillerunde. Denne gang var det på hjemmebane mod Dynamo Kiev, og endnu engang kom FC København foran inden for de første 5 minutter. Et efterfølgende brændt straffespark fra de ukrainske gæster, og en udligning fra den tidligere FC København-spiller, Benjamin Verbic, betød altså et enkelt point til FCK.
Næstesidste spillerunde i FC Københavns gruppespil bød på en udebanekamp mod Lugano. Kendetegnende for FC Københavns færd i gruppespillet har været målfattige kampe, hvor løverne ikke har formået at score mere end ét mål pr. kamp. Og det blev igen tilfældet mod Lugano. Men da FC København formåede at holde buret rent, kunne de høste endnu tre point inden den sidste gruppekamp.
Sidste spillerunde var en afgørende en af slagsen, hvor både FC København, Malmø og Kiev alle tre kunne nå førstepladsen. Inden bolden rullede, havde FC København de bedste kort på hånden. De lå nummer 1 med ét point ned til Malmø, og havde hjemmebanefordelen mod de svenske naboer. På trods af dette, var danskerne tæt på at smide det hele på gulvet, da de tabte 0-1 til Malmø på et selvmål af Papagiannopoulos. Det var kun på grund af et kæmpe koks af Dynamo Kiev, som ikke formåede at vinde hjemme over Lugano, der resulterede i at FC København gik videre som nummer to, mens Malmø vandt gruppen. Du kan se hvordan det udfoldede sig i Parken, og hvordan Dynamo Kiev dummede sig mod Lugano nedenunder.
Husk, du kan se Europa League-braget mellem FC København og Celtic på torsdag fra kl. 17 på Dplay og 6’eren!
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce