Fodbold
UEFA Europa League

Tre grunde til, at Valencia går i Europa League-finalen

Del med
Kopier
Del denne artikel

Valencia

Foto: Eurosport

AfMagnus Stub
08/05/2019 på 12:11 | Opdateret 08/05/2019 på 12:19

Med semifinalerne i Europa League lige om hjørnet, så kan vi se frem til et Valencia-hold, der skal forsøge at smide grus i maskineriet hos deres gamle træner Unai Emery.

Valencia kom glimrende fra start i det første opgør, hvor de chokerede Arsenal på dødbolde, og Mouctar Diakhaby kunne stange Los Che i front fra start. Arsenal fik dog vendt kampen, og The Gunners fører 3-1 inden det sidste opgør. Valencia er dog ikke chanceløse, og vi kigger på deres muligheder her:

Fortet Mestalla

UEFA Europa League

Wass om tilskuertom CL-kamp mod Atalanta: Den burde aldrig have været spillet

21/04/2020 PÅ 12:01

Mestalla har igennem sæsonen været et sted, hvor meget få hold har været i stand til at vinde. I ligaen har Valencia blot tabt to gange, mens de i Europa League ikke har tabt på hjemmebanen endnu. I Champions League-gruppespillet formåede de sågar at slå Manchester United på hjemmebanen, mens de dog måtte indse, at Juventus var for stor en mundfuld, selv på Mestalla.

Samtidig er det interessant at se, at Valencia har det fint med de store hold på hjemmebanen. Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla, Celtic og så Villarreal i den sidste knockout-kamp er alle gået fra Mestalla uden at vinde, hvilket siger lidt om den stærke hjemmebane.

En favorabel historik

Tager man et kig i historiebøgerne vil man finde ud af, at Arsenal ikke har specielt god erfaring med at spille mod Los Che på Mestalla. To gange i betydende kampe siden 2001 har Arsenal været på besøg i paellaens fødeby, og begge gange er The Gunners gået fra banen uden sejr.

Specielt skal kampen fra 2003 nævnes, hvor et særdeles stærkt Arsenal-hold med Thierry Henry, Sol Campbell, Robert Pires og flere andre profiler havde store problemer i Valencia, hvor Los Che stillede med den argentinske troldmand Pablo Aimar, den norske tank John Carew og forsvarsgeneralen med rockstjernehåret Roberto Ayala. Arsenal tabte 2-1, og endte faktisk med at ryge ud af Champions Leagues Gruppe B det år, hvor Ajax tog sig af andenpladsen efter Valencia.

Arsenals forsvarskvaler

Arsenal har i denne sæson problemer i forsvaret, hvor især den tyske Shkodran Mustafi har haft store problemer i perioder. Især var det slående i weekenden mod Brighton, at The Gunners har problemer i den ende af banen.

I de sidste fem kampe har Arsenal lukket hele 11 mål ind, og det endda mod hold, som de umiddelbart ikke burde have så store problemer imod, her i blandt Crystal Palace, Leicester, Wolverhampton og Brighton. I snit betyder det over 2 mål lukket ind pr. kamp i den periode, hvilket netop er det antal Valencia i hvert fald skal score, hvis de skal tage til Baku senere i maj.

Supercopa de España

Carlos Solers afslutning får Lars og Piil til at flække af grin: ’Den er rigtig, rigtig grim’

09/01/2020 PÅ 12:32
Supercopa de España

Så du det? Modrić krøller bolden i kassen med en ægte Quaresma-yderside

09/01/2020 PÅ 09:55
Relateret indhold
FodboldUEFA Europa LeagueValencia CF
Del med
Kopier
Del denne artikel

Seneste nyt

3F Superliga

Nicolai Poulsen om ”det forbudte skifte” fra Randers til AGF

28/05/2020 PÅ 07:16

Seneste videoer

3F Superliga

Ole Palmå: Vi er klar til at modtage tilskuere på stadion igen

00:01:35

Mest populære

3F Superliga

Hør Bo Henriksen råbe Horsens til sejr mod FC Midtjylland

I GÅR PÅ 14:54