Eurosport

Tre grunde til, at Frankfurt går i Europa League-finalen

Tre grunde til, at Frankfurt går i Europa League-finalen

08/05/2019 kl. 14:05Opdateret 08/05/2019 kl. 14:19

Semifinalerne i Europa League venter, og tyske Frankfurt skal op imod mægtige Chelsea. Vi ser her på tyskernes muligheder i opgøret.

Eurosport Player: Streaming af topsport

Køb abonnement

Frankfurt sled sig til et 1-1 resultat på hjemmebanen, hvor den massive opbakning og spillernes ihærdige fight var stærkt medvirkende til, at de ikke tabte. Hvad er argumenterne for, at de fanatiske tyskere kan spille finale i Baku i slutningen af maj? Vi ser nærmere på det her:

Tysk invasion af ’Broen’

De tyske fans har været fuldkommen fantastiske igennem de seneste års Europa League-kampagner, og det forventes, at Frankfurts indtog i London ligeledes kommer til at være massivt.

Da Die Adler spillede i Milano tidligere på sæsonen, der havde de massiv opbakning fra de 13.500 medrejste fans, der skabte fest i gaderne.

Op til kampen mod Chelsea er det kommet frem, at de tyske fans havde anmodet om hele 15.000 billetter, selvom klubben kun får adgang til UEFA’s standardfordeling af billetter til udehold (5% af det maksimale antal tilskuerpladser). Dermed får tyskerne kun plads til 2235 billetter på stadion, men disse er med stor sandsynlighed blot en lille del af dem, der tager til London for at støtte finansbyens hold.

Juvelen Jovic

Hans ansigt er at finde i de fleste spanske aviser for tiden, hvor det nævnes, at han har mere end blot en uskyldig flirt kørende med Florentino Perez og Real Madrid, og prisen skulle være op mod 500 millioner kroner.

Luka Jovic har været fuldstændig suveræn i årets Europa League, og også i den første kamp mod Chelsea funklede den rå juvel, da han med et flot hovedstød antændte den rødglødende Commerzbank Arena.

Hvis Frankfurt skal have et resultat med hjem fra Chelsea, så kræver det mål, og de mål kommer for det meste fra den serbiske angriber, især ovenpå angrebspartner Sebastien Hallers længerevarende ophold på lazarettet.

Video - Kometen fra Frankfurt: Se alle Luka Jovic-kasserne fra årets Europa League

03:43

Hjemme godt, ude… Kun en smule dårligere

En positiv tendens for de tyske underdogs er, at trods de er bedst hjemme på Commerzbank Arena, så er de faktisk slet ikke så sløje på udebane. I årets Europa League har de kun tabt et enkelt gang til Benfica, hvor de blev hæmmet af et tidligt rødt kort. Man er faktisk lykkes med at slå den italienske duo af storhold Lazio og Inter på udebane i turneringen.

Ser man på den hjemlige liga, så er Frankfurt faktisk kun to point bedre på hjemmebane, end de er på udebane. Mere interessant er det at kigge på, at de faktisk har tabt lige mange kampe ude og hjemme. Med en kamp mod Chelsea i sigte, hvor et uafgjort resultat kan vise sig at være nok til enten forlænget spilletid eller sågar videre avancement, så er håbet bestemt ikke ude for de fanatiske tyskere.