Fodbold
UEFA Europa League

Tre grunde til, at Chelsea går i Europa League-finalen

Del med
Kopier
Del denne artikel

Chelsea

Foto: Eurosport

AfMagnus Stub
08/05/2019 på 11:50 | Opdateret 08/05/2019 på 12:19

Frem mod de to returopgør i Europa League-semifinalerne ser vi på, hvorfor engelske Chelsea bliver det ene hold i finalen.

Mægtige Chelsea fik for dem et ganske fint resultat med hjem fra Frankfurt, hvor de fik 1-1, og dermed allerede er ’foran’ på udebanemål mod Frankfurt. Hvad er de største årsager til, at Chelsea er så store favoritter mod Frankfurt? Vores bud kommer her:

  • Se Chelsea - Frankfurt torsdag fra klokken 20.00 på 6'eren og Eurosport Player.
The Emirates FA Cup

Kurt Zouma efter sejr over Liverpool: Det giver stor selvtillid både at vinde og holde nullet

03/03/2020 PÅ 22:25

Er det nu vi spiller med førsteholdet?

Chelsea har valset igennem årets Europa League, hvor de har tromlet over den ene modstander efter den anden. Hvad mere imponerende er, så har det været med B-holdet igennem turneringen. Normale bænkspillere som Olivier Giroud, Callum Hudson-Odoi, Andreas Christensen, Ruben Loftus-Cheek m.fl. har fået chancen for at stråle i turneringen, og det har de i den grad gjort.

Eksperterne Morten Bruun og Brian Laudrup var imidlertid undrende overfor, hvorfor den altoverskyggende stjerne Eden Hazard ikke spillede i det første opgør mod Frankfurt, og det er vel kun et spørgsmål om tid, før Chelsea bringer de helt store skyts ind i turneringen.

Et, næsten, uindtageligt fort

Maurizio Sarris tropper har haft det væsentligt bedre i de vante rammer hjemme på Stamford Bridge, end de har haft på udebane. I Premier League har de tabt hele syv kampe på udebane, mens de blot har tabt en enkelt til Kasper Schmeichel og Leicester hjemme.

De scorer over to mål i gennemsnit pr. kamp på hjemmebanen i Premier League. Den dårlige nyhed for Frankfurt er, at i Europa League-sammenhæng scorer de over tre mål i gennemsnit pr. hjemmekamp, så det ligner på forhånd, at Kevin Trapp og det tyske forsvar får sig en travl aften i London.

Tyskerne? De kommer bare

Tager man for et kort øjeblik et hovedspring ned i historiens bølgedal, så vil man finde ud af, at Chelsea har en glimrende historik mod tyske hold i europæiske knockout-kampe. Ud af seks opgør mod tyske modstandere har Chelsea vundet de fem, hvoraf det eneste nederlag er Super Cuppen mod Bayern München tilbage i 13-14.

Maler man med den endnu bredere pensel, så står det frem, at Chelsea i 21 opgør mod tyske hold i europæisk sammenhæng (heraf også almindelige gruppekampe, som ikke er knockout), så har Chelsea blot tabt fire opgør til tyske hold. Dermed har Chelsea det væsentligt bedre mod tyske hold (procent af vundne kampe på 52,38%), mens det ser værre ud mod både franske- (31,25%), spanske- (39%) og italienske hold (32%).

The Emirates FA Cup

1-2-3, nej, hele 4 gange forhindrer Kepa Liverpool i at score: Se redningerne her

03/03/2020 PÅ 21:40
The Emirates FA Cup

Fantastisk kasse: Barkley basker Chelsea på 2-0 mod Liverpool

03/03/2020 PÅ 21:14
Relateret indhold
FodboldUEFA Europa LeagueChelsea
Del med
Kopier
Del denne artikel

Seneste nyt

3F Superliga

Nicolai Poulsen om ”det forbudte skifte” fra Randers til AGF

12 TIMER SIDEN

Seneste videoer

3F Superliga

Highlights: Chanceregn sikrede AGF point i overtiden

00:05:12

Mest populære

3F Superliga

Mål! Gigantisk drop genstarter Superligaen

2 TIMER SIDEN