Eurosport

Tre grunde til, at Arsenal går i Europa League-finalen

Tre grunde til, at Arsenal går i Europa League-finalen

08/05/2019 kl. 14:17Opdateret 08/05/2019 kl. 14:30

Finalen i Baku nærmer sig, og det kunne meget vel ligne, at Arsenal kunne blive et af finaleholdene efter deres bitre semifinaleexit i turneringen sidste år.

Eurosport Player: Streaming af topsport

Køb abonnement

Arsenal overvandt Valencias chokstart på hjemmebanen i det første opgør, hvor de efter dødboldschokket dominerede store dele af kampen. Her er tre årsager til, at Unai Emerys tropper lukker sagerne på Mestalla.

Aubameyang – Lacazette

Selvom der i perioder har været defensive kvaler for The Gunners, så må man bøje sig i støvet for deres to forreste, som begge har spillet godt i denne sæson.

I Premier League har de til sammen stået for 33 ud af Arsenals 70 mål, hvilket direkte oversat, imponerende nok, betyder, at de har stået for næsten halvdelen af holdets mål.

I Europa League har de leveret 9 mål til sammen til trods for, at Aubameyang kun har startet seks kampe og Lacazette kun har startet fire. Kort sagt: Mange har prøvet, men kun få er lykkes helt med at stoppe de to frontløbere.

Video - Highlights: Lacazette-Aubameyang duoen lukkede døren for valenciansk chokresultat i London

04:59

Den dominerende første kamp

Efter Mouctar Diakhabys havde stanget en kold spand vand i hovedet på Arsenal-spillerne, så må det bare siges, at de tog teten i resten af kampen.

Både Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang havde rigeligt med muligheder til at lukke opgøret helt og aldeles, hvor især sidstnævnte brændte en direktør af de større.

Hvis dette er det reelle billede på styrkeforholdet mellem de to hold, så bliver det svært for Valencia at holde hele den sprudlende Arsenal-offensiv hen i hele kampen, mens de selv skal score to.

Eneste mulighed for Champions League

En vigtig motivationsfaktor for Arsenal må siges at være det faktum, at en Europa League-triumf meget vel kan være holdets eneste mulighed for at spille sig i Champions League til næste sæson.

The Gunners smed nemlig en gylden mulighed i weekenden, da de spillede en dårlig kamp mod Brighton og kun fik uafgjort. Dette betød, at de ikke selv kan afgøre, om de kan komme i Champions League, men at de nu selv skal vinde og håbe på andre resultater flasker sig. Med det in mente må det siges, at Arsenal er top motiverede for at vinde turneringen, måske mere end tidligere.