Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Fodboldhipsterens guide til Europa League-kvartfinalerne

Eurosport
AfEurosport

Opdateret 11/04/2019 og 12:02 GMT+2

I takt med kalenderens hastige fremskridt mod d. 29 maj og Europa League-finalen på Baku Olympic Stadium i Aserbajdsjans hovedstad vender Fodboldhipsteren tilbage for at klæde dig på til rundens kampe.

Fodboldhipsteren

Foto: Eurosport

Af Magnus Stub.
Europa League nærmer sig de afgørende kampe, hvor det til slut bliver besluttet, hvilket hold der kan løfte trofæet og som belønning få en plads i næste års Champions League.
I denne guide giver vi dig en gratis billet til Europa League-toget, der vil bringe dig rundt i Europa og ikke mindst på Eurosport Player, 6’eren, Canal 9 og Eurosport 2. Hop med på Europa League-toget på Europa-tour!
Arsenal – Napoli
Første stop er Arsenal-metrostop. Hvis nostalgien er over dig, så kan du tage metroen et par stop videre og stå af ved Highbury for at dvæle ved fortiden. Her står du ud for at havne i, hvad der mest af alt ligner en hyggelig bydel væk fra det meste af larmen i Londons indre by. Foran, hvad der ligner almindelige rækkehuse, er der i dagens anledning opstillet massevis af små pop-up butikker med alt fra kamphalstørklæder til snacks, som kan nydes udenfor stadion. Anledningen er nemlig speciel: De blåklædte napolitanere kommer til byen anført af trofæmonsteret Carlo Ancelotti.
De rødklædte værter kommer med et friskt nederlag i baggagen fra blamagen mod Everton, hvor præstationen efterlod mange tvivlende fans på lægterne. Generelt har baskeren Emery fået styr på sine tropper, der blot har tabt to af deres sidste 9 kampe. Blot en enkelt gang i hele 2019 har The Gunners tabt på hjemmebanen, og trods svingende modstand, har de domineret al modstand, når kanonerne har lydt under hjemlige himmelstrøg.
Napoli befinder sig, hårdt sagt, stadig i Juventus’ skygge i den hjemlige andedam, hvor astronomiske tyve point skiller sidste års kamphaner med hele syv runder igen. Holdet er stadig præget af kreative spillere som Dries Mertens, Real Madrid-talentet José Callejon og styrmanden Kalidou Koulibaly i de bagerste rækker. Hvor holdet i mange år var notorisk kendt for deres 4-3-3 er udgangspunktet mere en klassisk 4-4-2, hvor Mertens ledsager polske Milik i front.
En ting er sikkert! Dette har potentiale til at blive det største opgør, som vi har haft i denne sæsons Europa League. 6’eren og Eurosport Player danner den audiovisuelle ramme for kampen fra klokken 20.00.
Slavia Prag – Chelsea
Togets næste stop er i en af Europas pæneste byer, nemlig Prag. Du skal dog ikke stå af inde i byens klassiske centrum ved Hlavni Nadrazi og det ikoniske ur, du skal sydvest mod den nybyggede Eden Arena, som på bibelsk facon sender associationer mod Adam og Evas syndefald.
På samme måde kan Chelsea ende med at blive syndefaldet for det Slavia Prag-hold, der har ageret Askepot i Europa Leagues eventyrfortælling anno 2018-2019. På flotteste vis fik tjekkerne vendt 2-3 til 4-3 i den forlængede spilletid til stor jubel for hjemmeholdets fans. Et tegn på, at der endnu ikke er taget en bid af det berømte æble, som i dette tilfælde kan vise sig at være mistænkeligt blåt med en bismag af belgisk kreativitet.
Chelsea kommer ind til opgøret med den barske realitet, der hedder, at Europa League kan vise sig at være den eneste vej til Champions League-gruppespillet i næste sæson. På nuværende tidspunkt er Sarris tropper på en tredjeplads, dog med de londonske rivaler Arsenal og Tottenham lige i hælene. Samtidig venter et opgør mod Liverpool i weekenden, som bestemt kan svække de blåklædte.
Interessant bliver det, om Chelsea vil bringe de store profiler i spil som Eden Hazard, David Luiz og Cesar Azpilicueta, der indtil videre ikke har spillet de vigtige minutter i turneringen, som er gået mere til rotationsspillere som danske Andreas Christensen, Olivier Giroud og den unge hurtigløb Callum Hudson-Odoi.
Er der plads til endnu en eventyrafslutning i årets Europa League, eller er det tid til, at Mick Van Buren og resten af holdet skal vågne af den europæiske drøm? Eurosport 2 og Eurosport Player giver dig svaret fra klokken 21.00.
Villarreal – Valencia
Fra kolde Prag stiger du nu ud i behagelige 18-20 grader, som fjerner de sidste spændinger i din krop. Dine næsebor fyldes af den umiskendelige duft af safran, ris og skaldyr i den skønne blanding, der kendes som paella. Du befinder dig nemlig på egnen, hvor retten har sit ophav, og hvilken bedre optakt til et vaskeægte lokalopgør i en international turnering. Der findes få ting, der topper det!
Det første, du skuer er, hvad der ligner en gigantisk stor gul ubåd. Om det er et æstetisk mesterværk skal være usagt, men fra dagens skueplads Estadio de la Ceramica til udeholdets stadion Mestalla er der under 80 kilometer, hvilket blot giver mere intensitet til lokalopgøret. Selvom Villarreal ikke har samme fjendskab til Valencia, som bysrivalerne Levante har det, så er der stadig ufatteligt meget på spil i denne kamp.
Villarreal står i den ufattelige situation, at de befinder sig i en kvartfinale i en europæisk turnering, samtidig med at de kæmper med næb og kløer for at overleve i La Liga. Med samme pointtal som Valladolid over sig har den gule ubåd skuffet enormt i år, hvor desperationen for alvor blev udstillet, da man hentede Javi Calleja tilbage som træner blot en måned efter, at man havde fyret ham!
Sæsonen er dog ikke udelukkende præget af negative historier for Villarreal. Nigerianske Samuel Chukwueze ligner den nye stjerne på himlen udenfor Valencia, og fra sin plads på kanten trækker den hurtige tekniker ofte ind i banen med et venstreben, der har en ubehagelig vane med at ramme modsatte krog.
Hos Valencia er historien en anden: Efter en svag sæsonstart er klubben kommet tilbage på rette kurs, og i 2019 har man blot tabt to kampe. Det altoverskyggende var sejren over Real Madrid på hjemmebanen, men også sejre over Sevilla, uafgjort mod Barcelona og en sejr tilbage i december over Manchester United i Champions League vidner om et højt niveau hos Marcelinos tropper.
Danske Daniel Wass har spillet det meste af sæsonen på højre back, idet midtbanen er stærkt besat med anfører Parejo og hårdtarbejdende Kondogbia. Holdene har mødtes to gange i denne sæson, hvor Valencia vandt 3-0 hjemme, mens det blev en nulløsning på Estadio de la Ceramica. Eurosport Player giver dig dette drama fra klokken 21.00.
Benfica – Frankfurt
Turen slutter ligeledes under varme himmelstrøg, hvor et glas portvin fra Quinta de Trovisca nemt kan nydes inden kampstart. Vinen smager med garanti bedre, hvis du kan klemme en enkelt pastel de nata ned. Portugal er kendt for denne tærte, der er fyldt med den lækreste creme. En bedre optakt til kampen fås ikke!
Når du så har fundet plads på legendariske Estadio da Luz, så pas på øjne og hovedbund, når Águia Vitória tager sin rundtur inden kampstart. Benficas legendariske ørn flyver en rute rundt på stadion, hvor den til slut tager farten af og i al sin prægtighed lander den på klubbens logo, der i anledningen ikke er præget af den normale ørn, men som netop bliver fuldendt af Águia Vitória.
På banen har de rødklædte været tæt forbundet med drama, efter at de kom ind i turneringen efter en tredjeplads i deres Champions League-gruppe. Et tæt opgør mod Galatasaray blev reelt vundet på udebanen, hvor schweiziske Haris Seferovic passerede en chanceløs Fernando Muslera.
Opgøret mod Dinamo Zagreb i efterfølgende runde forcerede endnu flere afbidte negle, idet man skulle i forlænget spilletid for at sikre sig videre avancement. På en flot kamp af den brasilianske veteran og klubikon Jonas fik portugiserne sneget sig videre. Med en flot sejr over Porto i ligaen har de samtidig sneget sig i front på den hjemlige front, og kan de kombinere et mesterskab med en semifinale i Europa League må sæsonen siges at være godkendt.
Det bliver dog ikke nemt for portugiserne at komme videre. De får nemlig besøg af et Frankfurt-mandskab, der ikke har tabt en betydende kamp i hele 2019! Anført af brandvarme Luka Jovic har Frankfurt haft en vidunderlig sæson, hvor de pt. huserer på en Champions League-givende fjerdeplads.
Frankfurt tog endnu en flot skalp, da de i sidste knockoutrunde slog Inter ud på baggrund af en flot holdindsats og førnævnte Jovic, der på rygtebasis allerede kan vælge og vrage mellem aristokratiet af Europas storklubber.
Alt dette drama kan du se på Canal 9 og Eurosport Player fra 21.00. Dermed nåede vi sidste stop på rundturen omkring Europa League.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce