Fodbold
UEFA Europa League

”Et stort tab for holdet”: Politisk konflikt holder Arsenal-profil fra Europa League-finale

Del med
Kopier
Del denne artikel

Henrikh Mkhitaryan

Foto: Getty Images

AfPeter Ullum
21/05/2019 på 11:50 | Opdateret 21/05/2019 på 13:01

Henrikh Mkhitaryan og Arsenal har besluttet, at det er for usikkert for armeneren at tage med til Baku og spille Europa League-finalen.

Af sikkerhedsmæssige årsager har Arsenal og Henrikh Mkhitaryan besluttet, at den offensive profil ikke kan tage med til Aserbajdsjan for at spille Europa League-finalen.

Problemet er en territorial-konflikt mellem Armenien og Aserbajdsjan. Konflikten betyder, at armenere kun med undtagelse er tilladt adgang i Aserbajdsjan. UEFA meldte dog ud i september sidste år, at Henrikh Mkhitaryan ikke ville have noget problem med at rejse ind i landet. Den melding kom inden gruppekampen mod Qarabag FK, som også skulle spilles på Baku Olympic Stadium.

UEFA Europa League

Lars Jacobsen om kampen i Istanbul: Det er fuldstændig latterligt, at den kamp blev spillet

18/03/2020 PÅ 10:46
  • Se Europa League-finalen på 6'eren og Eurosport Player onsdag d. 29 Marts.Alligevel har Arsenal, sammen med Henrikh Mkhitaryan, besluttet, at usikkerheden er for stor i at lade Henrikh Mkhitaryan spille finalen mod Chelsea. Derfor er Henrikh Mkhitaryan altså ikke med i flyveren, når Arsenal skal spille Europa League-finale i Baku næste onsdag.

Vi har skrevet til UEFA og givet udtrykt for vores dybe bekymring omkring hans situation. Micki har været en nøglespiller for os på vej til finalen, så det er et stort tab for holdet, skriver Arsenal i en officiel udmelding på deres hjemmeside.

Til finalen bliver løsningen den samme for Mkhitaryan, som den blev i gruppekampen mod Qarabag FK i år, og som den blev i 2015 mod Galaba FK, da han spillede for Borussia Dortmund. Begge kampe i Aserbajdsjan udeblev Henrikh Mkhitaryan fra af sikkerhedsmæssige årsager, så det er langt fra et nyt problem for Henrik Mkhitaryan.

Highlights: Arsenals knivskarpe angrebsduo sender The Gunners i Europa League-finalen

00:05:30Arsenal meddeler i en pressemeddelse, at de har undersøgt alle muligheder for, at Mkhitaryan kunne komme med til Baku. Alligevel skal Unai Emery finde andre offensive spillere end Henrikh Mkhitaryan for at nedbryde Chelsea på næste onsdag.

UEFA Europa League

Bestyrer af Tyrkisk Forenings klubhus: De vinder 100 procent i Tyrkiet

09/03/2020 PÅ 14:53
UEFA Europa League

Gravesen om stemningen på Celtic Park: Du kan gå på vandet, når der sidder 60.000 og råber efter dig

27/02/2020 PÅ 12:27
Relateret indhold
FodboldUEFA Europa League
Del med
Kopier
Del denne artikel

Seneste nyt

3F Superliga

Nicolai Poulsen om ”det forbudte skifte” fra Randers til AGF

10 TIMER SIDEN

Seneste videoer

3F Superliga

David Nielsen om bænket Amini og Ankersen: Gameplan og aktuel form ligger til grund for det

00:06:18

Mest populære

3F Superliga

Vi hoppede på cyklen med Morten Bruun, da slutspurten mod #Herermitstadion nummer 1000 blev sat ind

9 TIMER SIDEN