Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Dansker-recap fra Europa League: Overblik over de 19 danskere i udenlandske klubber

Frederik Ptak Fréder

Opdateret 14/12/2018 og 16:42 GMT+1

Europa League er overstået, hvorfor det er blevet tid til at kigge de mange udlandsdanskere og deres præstationer i gennem.

dkerne

Foto: Eurosport

Her følger en status over de danske spillere i Europa League og deres præstationer:
Patrick Mortensen: Tre mål og en delt fjerdeplads på topscorerlisten i Europa League-gruppespillet blev status for Patrick Mortensen. Derudover spillede han fuldtid i alle Sarpsborgs seks kampe. Flot præstation af den tidligere Brøndby- og Lyngbyspiller.
Mike Jensen: Et mål og spilletid i alle Rosenborgs seks kampe. Fin præstation af anføreren fra Rosenborg.
Yussuf Poulsen: Det blev til et mål for Yussuf Poulsen i Europa League for denne gang. Leipzig røg yderligere på skuffende vis ud i sidste gruppespilskamp. Derudover blev han skiftet ind i fire af seks kampe for tyskerne.
Andreas Christensen: Chelseas dansker, Andreas Christensen, har ikke fået særlig mange minutter i Premier League. Det modsatte kan man dog sige i Europa League. Her har han spillet fuldtid i alle seks kampe.
Joakim Mæhle: Endnu en dansker med fuld spilletid i Europa League. Han stod derudover for tre assists i Genks vej til knockout-fasen.
Søren Rieks: Han fik næsten fuld spilletid i alle Malmøs kampe, hvor han var med til at sende dem videre fra en gruppe bestående af Besiktas, Genk og Sarpsborg.

livman
Se med på 6'eren og Eurosport Player fra kl. 13 på søndag

Lasse Nielsen: Endnu en dansker fra Malmø, som med spilletid i alle seks kampe også var med til at sikre Malmø videre deltagelse.
Anders Christiansen: Malmøs sidste dansker, Anders Christiansen, var ligesom sine danske holdkammerater en stor del af det Malmø-hold, som klarede sig videre fra gruppen. Hans spillede alle seks kampe for svenskerne.
Andreas Cornelius: Den tidligere FCK'er endte med at få spilletid i fem af seks gruppekampe, men kunne intet gøre ved, at Bordeaux ikke formåede at komme videre.
Matti Lund Nielsen: Den anden Sarpsborg-dansker som også fik spilletid i alle seks kampe i Europa League var Matti Lund Nielsen. Europa League-overraskelsen fra Norge endte sidst i gruppen, men formåede undervejs at slå førstepladsen Genk på hjemmebane.
Simon Kjær: Den danske landsholdsanfører, Simon Kjær, endte med at spille halvdelen af Sevillas seks kampe.
Nicklas Bendtner: Tre ud af seks kampe blev status for Bendtner i Rosenborg Europa League-færd. Det blev dog ikke til mål for den danske angriber.
Lukas Lerager: Den, for offentligheden, lidt anonyme dansker, Lukas Lerager, deltog i fire af seks kampe for Bordeaux i årets Europa League. Det endte dog ikke med avancement for de franske spillere.
Frederik Rønnow: Den tidligere Brøndby-spiller fik lov til at vogte buret for Frankfurt i to ud af seks kampe i et Europa League-gruppespil, hvor Frankfurt gjorde rent bord med seks ud af seks sejre.
Riza Durmisi: Havde det ikke været for en skade efter bare 18. minutters spil i anden kamp, havde Durmisi nok spillet alle seks kampe for Lazio. Han ender derfor med spilletid i fem ud af seks.
Andreas Maxsø: Den tidligere FC Nordsjælland-spiller, Andreas Maxsø, endte med at spille fire ud af seks kampe for FC Zürich, som endte på andenpladsen bag Leverkusen.
Mikkel Duelund: Det blev til tre indskiftninger for den danske kreatør hos Dynamo Kiev, som endte etter i sin gruppe.
Marcus Ingvartsen: Det blev ikke til meget spilletid for den danske angriber, som blev skiftet ind to gange undervejs i Europa League, hvilket resulterede i fem minutters spilletid.
Mikkel Agger: Danskeren med absolut mindst spilletid går til den tidligere Thisted-topscorer Mikkel Agger. Han fik nemlig ikke spilletid i nogle af Sarpsborgs seks kampe.
  • Stream Liverpool - Manchester United søndag 16. december kl. 16:30 på Eurosport Player
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce