Getty Images

Hvordan kan Juventus stille op med Ronaldo?

Hvordan kan Juventus stille op med Ronaldo?

10/07/2018 kl. 12:52Opdateret 10/07/2018 kl. 13:45

Den portugisiske verdensstjerne Cristiano Ronaldo bliver kraftigt rygtet til Torino, og vi har kigget på hvordan Juventus kan stille op med portugiseren i folden.

Det virker som om det bliver en realitet inden for timer, og det er derfor forståeligt at fansene hos Den Gamle Dame har svært ved at styre deres begejstring. Ronaldo har trods alt vist sig fra sin gode side når han har spillet i mod Juventus. I forrige sæson scorede han som bekendt to gange mod Juventus, mens han scorede hele tre gange i sidste sæsons kvartfinale-kampe. Et af dem kunne meget vel være et af turneringens bedste nogensinde.

Disse kampe understreger blot hvilken fremragende fodboldspiller Ronaldo er. Men vil hans tilstedeværelse besværliggøre den måde Juventus stiller op på, eller vil han være et perfekt match hos de italienske mestre?

Det er ikke fordi Allegri mangler angrebsmuligheder, og med en mulig Ronaldo ombord vil Torino-klubben have en skræmmende mængde af muligheder.

  • MED RONALDO, HIGUAIN OG DYBALA FRA START

Dette er klart den mest spændende mulighed, men det er trods alt også den mest usandsynlige. Gonzalo Higuains bror og agent har allerede udtalt at den argentinske angriber ser frem til at blive genforenet med Ronaldo.

”Det ville være fantastisk hvis han ville danne angrebspar med Higuain. De kender hinanden rigtig godt eftersom de spillede 80 kampe sammen. Hvis Juventus kan gennemføre handlen vil det være fantastisk, det vil være spektakulært.” Og vi vil da heller ikke sige andet. Nå du smider Dybala med ind i ligningen – om det så er på højre fløj eller som 10’er – minder det næsten om Football Manager.

Dog bliver Juventus nødt til at skabe midlerne for at finansiere købet af Ronaldo, som over de næste fire år vil løbe op i omkring 2.5 milliarder kroner. Dette er hvis man indregner 750 millioner for transferudgifterne samt 450 millioner kroner i løn om året.

Og her kommer Higuain igen ind i billedet. Angriberen tjener årligt 55 millioner kroner og er klubbens bedst betalte spiller. Og med sine 30 år er han nok den spiller der har størst chance for at forlade klubben til fordel for Ronaldo.

Men det ville altså stadig være en frygtindgydende angrebstrio hvis alle tre spiller på deres foretrukne plads!

  • RONALDO SOM ENLIG ANGRIBER

Dog må man altså formode at Higuain forlader Juve hvilket efterlader pladsen som frontangriber. En plads som den femdobbelte Ballon d’Or-angriber snildt kan udfylde.

Når man vælger at rykke Ronaldo ind centralt, betyder det også at man frigiver portugiseren for alle defensive forpligtigelser, og sørger for at han kan fokusere på den han gør bedst: at score en farlig masse mål.

I hans tid i Real Madrid har Ronaldo nydt at spille sammen med en rendyrket angriber i form af Benzema. Men hvis han havner i Torino vil han stadig have fremragende spillere til at assistere ham, på alle tænkelige måder. Allegri kunne sætte Ronaldo i en 4-2-3-1 med fighteren Mandzukic, ’mini-Messi’ Dybala og hurtigløberen Douglas Costa. Den trio vil have både fysikken, kreativiteten og hurtigheden hvilket vil gøre Ronaldos forhold næsten perfekte.

  • RONALDO SOM CENTRAL ANGRIBER I ET TRE-MANDS-ANGREB

Det kan selvfølgelig være at Allegri føler at det vil være for voldsomt med fire offensive spillere. Der bliver i hvert fald stillet store krav til de to centrale midtbanespillere. Derfor kan man forestille sig at en mindre offensiv opstilling i form af 4-3-3 eller 4-3-2-1 vil blive brugt. Her vil en mere balanceret midtbane bestå af midtbanetrioen Pjanic, Matuidi og den nytilkomne Emre Can.

Der er selvfølgelig også Sami Khedira i denne forbindelse. Men med hans indsats under VM in mente, kan man godt formode at han ikke længere har niveauet til at være afgørende.

Oppe foran vil Ronaldo have Dybala og Costa til at assistere. Dog har Dybala det med at glide ud i højre side, så han kan skære ind i banen med sit dødbringende venstreben. Det er svært at sige at det skal ske på bekostning af Douglas Costa, når man ser hvordan han afsluttede sidste sæson.

Muligheder er der rigeligt af for Allegri!

Skulle han vælge at bruge Costa som en indskifter, ville det gøre plads til den alsidige Mandzukic. Der opstår så muligheden for at Ronaldo og Mandzukic kan skiftes indbyrdes i løbet af kampen mellem at være frontangriber og venstre fløj.

  • RONALDO OG DYBALA I FRONT

Alle har tænkt tanken om hvordan det vil være hvis Ronaldo og Messi spillede sammen. Det kan være vi kommer så tæt på som muligt, hvis Juventus anskaffer sig Ronaldo.

Dybala er selvfølgelig ikke Messi, men Barcelonas nummer 10 har selv indrømmet at de begge godt kan lide at spille på samme måde. De har de samme egenskaber og samme stil, hvilket også var grunden til at den argentinske træner, Jorge Sampaoli, konsekvent ikke valgte at spille de to samtidig under VM.

Ronaldo og Messi er til gengæld utrolig forskellige i deres spillestil. Så der er ingen grund til at Dybala ikke kunne fungere godt sammen med Cristiano Ronaldo. Derudover befandt Ronaldo sig i en 4-4-2 ved flere lejligheder for Real Madrid. Det gav blandt andet stor pote da Zidane valgte Lucas Vazquez og Marco Asensio på kanterne, og Ronaldo oppe i angrebet da det spanske hold tog i mod PSG i Champions League.

Juventus har også selv gode kanter i from af Bernardeschi og Douglas Costa, men de er også i besiddelse af gode wing-backs i form af Joao Cancelo og Alex Sandro, hvilket betyder at Juventus kan stole på 3-5-2-stystemet.

Det giver både Juventus en solid midtbane, men det betyder også at Allegri kan spille den nyankommne Mattia Caldara sammen med den erfarne Chiellini og Benatia.

Alle disse muligheder taler sit tydelige sprog: Juventus og Allegri er ikke fattig på muligheder hvis Ronaldo vælger at rykke teltpælene op og flytte til Torino.