Wolves’ forvandling fra en anonym tilværelse i The Championship til at være en portugisisk højborg i Premier League involverer superagenten Jorge Mendes og et kinesisk investeringsfirma. Historien er mildest talt utraditionel.
Med sommerens køb af de to portugisiske landsholdsstjerner Joao Moutinho og Ruio Patricio er Wolverhampton nu oppe på hele otte portugisere i truppen: Målmanden Rui Patricio, forsvarsspilleren Ruben Vinagre, midtbanespillerne Ruben Neves, Joao Moutinho og Pedro Goncalves og angriberne Ivan Cavaleiro, Helder Costa og Diogo Jota. Klubbens manager, Nuno Espirito Santo, og store dele af den øvrige trænerstab er ligeledes fra Portugal.

Ruben Neves og Conor Coady fra Wolverhampton Wanderers.

Foto: Getty Images

The Emirates FA Cup
Highlights: Pressede Wolves slukkede drømmen for heroiske Chorley
22/01/2021 PÅ 21:33
For at forstå, hvordan den midtengelske klub på få år har smadret The Championships transferrekorder og nu er rykket op i Premier League igen, er specielt én begivenhed vigtig at forstå: Den kinesiske investeringsgruppe Fosun Internationals køb af klubben i 2016.
Fosun International var ganske vist en ny spiller i fodboldverdenen i 2016, men særligt ét bekendtskab gav dem en massiv fordel: Forholdet til superagenten Jorge Mendes.

Florentino Perez, Jorge Mendes, Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Getty Images

Foto: Getty Images

Den portugisiske fodboldagent, der er kendt for at have stjerner som Cristiano Ronaldo, David de Gea og Jose Mourinho som klienter, regnes af mange som en af verdens mest indflydelsesrige fodboldpersonligheder. Den indflydelse er i den grad kommet til udtryk i Wolverhampton. Ikke alene var Mendes ifølge The Guardian med til at forhandle kinesernes køb af den engelske klub på plads: Han fungerer også som rådgiver for Fosun International, der til gengæld har købt aktier i Mendes’ agentfirma, GestiFute.
Siden Fosun International overtog klubben, har Wolverhampton ifølge The Times hentet adskillige af Mendes’ klienter til klubben, heriblandt cheftræner Nuno og stortalentet Ruben Neves og senest Rui Patricio og Joao Moutinho. At klubben nu er domineret af stærke portugisere, der let kunne have spillet på endnu større adresser i Europa, er altså langt fra tilfældigt.

Jeff Shi, ejer af Wolverhampton

Foto: Eurosport

Wolverhamptons forhold til Mendes har dog fået massiv kritik fra konkurrenter. Leeds Uniteds ejer, Andrea Radrizzani, luftede tidligere i år sin kritik på Twitter:
Trods klubbens omdiskuterede ejerforhold er der ingen tvivl om, at Wolverhampton af en Premier League-oprykker at være ser uhyggeligt stærke ud. Følg med på 6’eren og Eurosport Player fra klokken 13:00, når Wolverhampton får besøg af Manchester City i tredje Premier League-runde.
The Emirates FA Cup
Drømmemål eller stort drop? Vitinhas drøn fra 35 meter snyder keeperen fuldkommen
22/01/2021 PÅ 20:11
The Emirates FA Cup
Fyrværkeri til at støtte drengene! Chorley-fans fyrer op udenfor stadion
22/01/2021 PÅ 19:56