Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Manager-råd fra Junker: Du skal minimum have to angribere fra øverste hylde

Christian Corell

Opdateret 10/08/2018 og 13:30 GMT+2

Eurosports manager-ekspert, Mads Junker, kommer med tips til den kommende Premier League-runde.

Mads Junker

Foto: Eurosport

Velkommen til det mit første indlæg om det kommende Premier Manager-spil.
Langt de fleste, der læser det her, er fuldstændig klar over, hvordan reglerne, systemerne og pointene er sat sammen, så det skal jeg nok lade være at uddybe alt for meget.
Ligeså er det et spil, hvor der er langt mere end en enkelt eller to veje til toppen af ranglisten, og særligt i PM-spillet er det svært at finde “gaver”, overraskelser eller andre uforudsete hjælpemidler, som andre managere ikke opdager i vejen mod toppen.
  • Se Newcastle – Tottenham lørdag fra klokken 13:30 direkte på Eurosport Player
Næsten alle managere følger godt med i hele ligaen og ikke blot de 5-6 bedste hold, som det til tider er tilfældet i Bundes Manager eller La Liga-spillet. Derfor er en stor viden omkring alle klubberne og diverse spillere heller ikke altid lig med succes i managerspillet, men det skader dog aldrig at have styr på de seneste nyheder, hvem der er frisparksskytter i klubberne, eller hvilken spiller der er kommet i karantæne på grund af natlige udskejelser i det engelske natteliv!
Groft sagt oplever jeg, at der findes tre strategier i diverse managerspil:
1. Man vælger en stamme af spillere, som man kender, oftest fra de større klubber, og skifter næsten aldrig, fordi top-6-klubberne i England henter så mange point i gennemsnit, at de topper den statistik i Europas top-5-ligaer. Man holder sig til det sikre fremfor at risikere for meget med diverse “ukendte” spillere fra Fulham, Burnley, Wolves og Huddersfield.
2. Man satser på at shoppe meget rundt og udligne de dyre transfers med spillere, der i hver runde har stor mulighed for at score mange point. Man er altså ikke bange for at sælge Salah for Kane, når Liverpool har en svær udekamp, og Tottenham møder bundproppen hjemme. Det er en mere underholdende, men også dyrere vej til succes.
3. Man blander de to ovenstående strategier og samler en stammer på 6-7 spillere, som man forventer at holde igennem det meste af spillet, og derved holder man omkostningerne ved at skifte en smule nede, da det kun bliver til 3-4 udskiftninger per runde, og det er de billigere spillere, der roteres.
Der er ingen af de ovenstående strategier, der entydigt er bedre end de andre. Personligt holder jeg mig til nummer tre, men det afhænger selvsagt af manageren bag skærmen.
Inden jeg kommer til mine spiller-for-spiller-forslag, kommer der lige en kort gennemgang af mine tanker inden for hver position. Og bare rolig, det bliver kun den ene gang, indtil vi er i gang med spillet, og jeg forsøger at redde stumperne af en skidt start :)

Målmand

Man kan vælge at gå den dyre vej a la De Gea, Ederson eller Lloris. Jeg vil dog klart anbefale, man sparer sine penge i denne kategori og finder sig en billigere målmand end de ovenstående, da der jo også gives point for redninger, og udsvingene ikke er så store målmændene imellem. De to kategorier, målmændene for alvor kan score point på, er “rent mål” eller strafferedninger, og mens den første selvfølgelig er mere realistisk hos en målmand fra en topklub, er den sidste mere mulig hos de billigere målmand. Det er også en plads, der kan roteres ganske nemt på, da der er 7-8 billige målmænd i spil.
  • Se Manchester United – Leicester fra klokken 20:55 fredag direkte på Eurosport Player

Forsvar

Hvorvidt man vælge at spille med tre, fire eller endda fem forsvarsspillere, er jo op til hver enkelt manager. I Superligaen kan en massiv defensiv tilgang oftest være en god idé, da der ikke bliver scoret voldsomt med mål, og antallet af “sikre”, offensive point er mindre end her i PL. Det kan friste med målfarlige forsvarsspillere, da deres mål tæller 50% oveni, hvad en angriberscoring er værd, men det er alligevel sjældent, man kan finde en stabilt scorende forsvarsspiller (ud over Alonso i sidste efterår).

Midtbane

Her synes jeg oftest, det er sværest at finde den rette balance. Nogle spillere giver voldsomt gode point, men koster også derefter, såsom Hazard, De Bruyne, Mahrez, Alli og Eriksen. Det er dog sjældent, de for alvor scorer kontinuerligt, som diverse angribere gør. Kan man finde en billig midtbanemand, er man godt på vej.

Angreb

Som jeg ser det, er det her pointene, skal hentes i PM-spillet.
Der er rigelig af store navne, der leverer uge efter uge, det handler blot om at finde de rigtige tre. Desværre er det jo ikke lige nemt at finde den formular, men er du i tvivl så bruge pengene på angribere - minimum to fra øverste hylde.
  • Se Arsenal – Manchester City fra klokken 17:00 søndag direkte på Eurosport Player

VM-effekten og transferdeadline

Til starten af dette års PL-sæson er der ydermere to faktorer, man skal holde sig for øje.
Det engelske transfervindue lukkede klokken 18:00 dansk tid i torsdags. Så tjek lige op på trupperne, og hvad diverse indkøb betyder for de spillere, du har udset dig.
At der blev afholdt VM i sidste måned, er nok ikke gået nogen næsen forbi, men det får vidtrækkende konsekvenser for starten af PL-sæsonen, og det er hamrende irriterende!! :) Virkelig mange af de store spillere er kun lige vendt tilbage til deres klubber og kan derfor ikke ses som sikre kort. En kort gennemgang viser følgende for klubberne i top seks:
Man City: De Bruyne, Sterling, Stones og Delph.
Man United: Lukaku, Lingard, Pogba og Young.
Tottenham: Kane, Trippier, Alderweireld, Dembele, Vertonghen, Alli, Dier, Lloris og Rose.
Liverpool: Alexander-Arnold, Henderson og Lovren,
Chelsea: Hazard, Kante, Batshuayi, Giroud og Loftus-Cheek.
Arsenal: Folk lader til at ville vise sig frem for Unai Emery, så her skulle der ikke være de store overraskelser.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce