Fra perfekt sæsonstart til kanonsæson: Kan Watford gøre Leicester kunsten efter?

Fra perfekt sæsonstart til kanonsæson: Kan Watford gøre Leicester kunsten efter?

Med fire sejre i fire kampe har Watford fået en perfekt sæsonstart. Sammenligningerne med Leicesters mesterskabssæson spøger i kulissen. Men er det ren utopi at tro, at The Hornets kan fortsætte det høje niveau?

Inden sæsonstarten var det forventet, at Watford ville ende i den tunge ende af tabellen. Med tre sejre i de tre første kampe over Brighton, Burnley og Crystal Palace var en sæsonstart over al forventning imidlertid sikret. Og det var kun begyndelsen. 2-1-sejren over topholdet Tottenham i 4. runde har formået at imponere kritikere, der nu sammenligner Watford med Leicesters mesterskabsmandskab.

Denne sammenligning er Javi Gracia, som for nylig vandt prisen som månedens Premier League-manager, kun glad for: ”Jeg er ikke bange for sammenligningen mellem Leicester og Watford,” siger han til The Sun. ”Vi er startet så godt i Premier League, at vi kan blive betragtet som det nye Leicester”.

Javi Gracia

Javi GraciaGetty Images

Det er imidlertid ikke kun rollen som underdog og den gode sæsonstart, Watford har til fælles med Leicesters mesterskabsmandskab. Watford endte sidste sæson med 41 point fordelt på 11 sejre, 8 uafgjorte og 19 nederlag. Præcis samme antal point, sejre, uafgjorte og nederlag fik Leicester i sæsonen, inden de blev mestre.

Lighederne stopper ikke her. Som Leicester under Claudio Ranieri prioriterer Watford ikke boldbesiddelse. I stedet fokuserer de på dødbolde og hurtige kontraangreb. Gracias mandskabs boldbesiddelsesprocent på 43,2% er næsten magen til Leicesters på 42,4% i deres mesterskabssæson.

Ligesom Leicester holder Watford fast i sin startellever: Da Leicester i 2015/16 vandt mesterskabet, var det med kun 33 ændringer i startopstillingen i løbet af hele sæsonen. Indtil videre har Watford benyttet sig af den samme startopstilling i alle holdets fire kampe.

Leicester City-manager, Claudrio Ranieri, løfter Premier League-trofæet sammen med Kasper Schmeichel og Christian Fuchs.

Leicester City-manager, Claudrio Ranieri, løfter Premier League-trofæet sammen med Kasper Schmeichel og Christian Fuchs.Reuters

Premier League

Eurosport Player: Streaming af topsport

Eurosport Player: Streaming af topsport

IntroductionFra perfekt sæsonstart til kanonsæson: Kan Watford gøre Leicester kunsten efter?