Manchester City – Det stærkeste hold i engelsk fodbold nogensinde?

Manchester City – Det stærkeste hold i engelsk fodbold nogensinde?

Vi skriver midten af marts 2019, og fodboldsæsonen begynder at nærme sig sin afsluttende fase. Kampene bliver vigtigere og vigtigere, og det er netop nu, at bredden i trupperne kommer til udtryk. Trofæerne bliver uddelt, og spillerne bliver skrevet ind i historiebøgerne. I år tyder noget på, at det er store overskrifter, der skal skrives om Guardiolas Manchester City hold.

Sæsonen 2018/2019 går fuldstændig som planlagt for Manchester City. Allerede den 24. februar nuppede City sæsonens andet trofæ. Efter straffesparkskonkurrence besejrede man Chelsea og kunne kalde sig vindere af Capital One Cuppen 2019. Det var også Chelsea, det gik udover, da ’The Citizens’ løftede Community Shield-trofæet efter Agüero sikrede en 2-0-sejr på Wembley i sæsonens første kamp. 2 down - 3 to go på vejen mod ’the quindruple’.

Video - Highlights: Manchester City vinder Carabao Cuppen efter dramatisk straffesparkskonkurrence

05:01

Total momentum hos City

I Premier League er det også gået ud over Chelsea. Efter udraderingen på 6-0 af Sarris tropper, så har Manchester City lignet et uovervindeligt hold. Guardiolas drenge præsterede svingende resultater i slut december, start januar – men det husker ingen lige nu.

Video - Highlights: Manchester City dominerede og tog førstepladsen med snæver sejr over Bournemouth

03:37

Siden Bournemouth blev Watford i weekenden sat til vægs af et Sterling-hattrick. Endnu en kamp der viste total cruise-control fra de lyseblå. Således virker det umiddelbart meget realistisk, at Manchester City kan stjæle trofæet fra Liverpool og genvinde Premier League. Sværhedsgraden af de to holds kampprogram er meget ens. Hjemmekampen mod Tottenham og udekampen mod Manchester United bliver de største udfordringer for Manchester City.

Meget realistisk er det også, at FA Cuppen kan ende i hænderne på anfører Vincent Kompany i denne sæson. Uden rigtig udfordring har City banket Rotherham, Burnley og Newport. Nu venter Swansea i kvartfinalen i en turnering, hvor Manchester United, Crystal Palace og Wolverhampton er de største udfordrere. Sat på spidsen, så ligner det, at Manchester City er en enkel derbysejr fra vinde FA Cuppen for første gang siden 2010/2011-sæsonen.

Last piece: Champions League

Til sidst har vi Champions League. Manchester Citys onde ånd. Sidste års semifinale gav håb om mere i den største europæiske klubturnering. Alligevel forbindes klubben stadig med de nedsmeltninger, som har præget deres europæiske rejser i mange sæsoner. For to sæsoner siden blev de ekspederet ud af Monaco, sidste år kostede 10 elendige minutter på Anfield, og i år har vi igen set glimt af usikkerhed i gruppekampene mod Lyon.

Liverpool sender Manchester City ud af Champions League 2018

Udraderingen af Schalke 04 med en samlet sejr på hele 10-2 prædiker om, at Guardiolas mandskab er inde i en stime, hvor der skal meget til at sætte en stopper for den formstærke og brede trup. Det var et ”nemt” tysk skridt videre mod Champions League-finalen på Wanda Metropolitano. Testen af Guardiolas projekt og drømmen om sæsonen med fem titler skal for alvor stå sin største prøve i Champions League - eller skal den?

Overraskelserne og lodtrækningen i Champions League i år har kostet flere af favoritterne livet. Det betyder, at man i kvartfinalen kan trække Ajax eller Porto. På papiret overkommelige modstandere, der kan sørge for, at Manchester City kan komme helt til en semifinale, før der skal leges med de store drenge.

Selvom Manchester City lige nu regnes som favoritter til alle tre tilbageværende turneringer, så vil Champions League være den turnering, der kommer til at vise, hvor langt er holdet kommet. Kan de bide skeer med Juventus, Barcelona og Liverpool, når de uundgåeligt vil støde på én af dem, hvis Champions League skal vindes.

Bare tanken om, at Manchester City kan stå med fem trofæer efter sæsonen, er vanvittig. Men selvom Guardiola mener, at snakken er unfair, så kan det lade sig gøre. Med en målgrådig City-trup og tre turneringer, hvor de lige nu er favoritter, så kan 2019 været året, hvor Manchester City skriver historie. Det første engelske hold til at vinde fem trofæer i samme sæson.

Arsene Wenger vinder Premier League med 'The Invincibles' i 2003/04-sæsonen.

Hvor vil bedriften af en ’quindruple’ placere Guardiolas hold historisk set? Sidste sæson tog de point rekorden med over 100 point på en sæson. Så vil årets bedrifter placere holdet som en af de stærkeste hold historisk set? Til sammenligning så erobrede Ferguson og Manchester United i 1998/99-sæsonen både Premier League, FA Cup og Champions League i samme sæson. Yderligere så formåede Arsene Wenger og Arsenal i 2003/04-sæsonen at gå ubesejrede igennem alle kampene.

Spørgsmålet må være: Kan City holde pointhøsten kørende og besejre Liverpool i kappestriden om Premier League, vinde FA Cuppen og overkomme deres tidligere års skuffelser i Champions League?

Premier League
IntroductionManchester City – Det stærkeste hold i engelsk fodbold nogensinde?
  • Chapter 1Total momentum hos City
  • Chapter 2Last piece: Champions League