Eurosport

Makienok tvivlede på fodboldkarrieren: Hvad skal jeg så?

Makienok tvivlede på fodboldkarrieren: Hvad skal jeg så?
Af Eurosport

16/12/2019 kl. 14:59Opdateret 16/12/2019 kl. 15:01

I mere end to år kæmpede den tidligere Brøndby- og landsholdsspiller Simon Makienok for at komme sig over en drilsk knæskade. Han er nu blevet fodboldklar igen, men undervejs i skadesforløbet tvivlede han på, om han nogensinde ville komme tilbage på banen.

Video - Succesen i Brøndby, kaos i Palermo og et sandt skadeshelvede: Se indslaget med Simon Makienok her

09:12

29-årige Simon Makienok skiftede i sommeren 2017 til Utrecht på en 3-årig kontrakt. Den hollandske klub skulle efter tre svære år i udlandet hos Palermo, Charlton og Preston være en frisk start. Men kort inde i 17/18-sæsonen blev angriberen ramt af en alvorlig knæskade.

" Jeg tænkte bare, at det var løgn. Inden jeg kom til Utrecht, tænkte jeg allerede: "Okay, jeg kan ikke være mere uheldig. Jeg kan ikke gå igennem flere negative ting og flere dårlige oplevelser,""

siger Simon Makienok med henvisning til blandt andet moderens død og den daværende kone, Ibi Makienoks, alvorlige sygdomsforløb.

" Skaden var endnu en ting, man ligesom skulle prøve mentalt at komme videre fra. Og ja, det er svært at sammenligne alle de her ting, jeg har været igennem, ift. hvad der har været hårdest. Men det her har selvfølgelig på det sportslige plan været noget af de hårdeste. "

Knæskaden, som opstod i juli 2017, kom til at spolere mere end to år af Simon Makienoks karriere, og det fik da også undervejs den store angriber til at tvivle på sin fremtid som professionel fodboldspiller.

" Jeg vil da være ærlig at sige, at jeg har tænkt sindssygt mange gange, om det overhovedet blev godt igen, og om jeg overhovedet kom til at spille igen. Og det har selvfølgelig været svært at skulle have sådan nogle tanker og skulle tænke sådan nogle ting: Hvad skal jeg så, nu når det ikke bliver bedre, og nu når det ikke bliver godt? "

Simon Makienok er kommet sig over sin knæskade og spiller igen fodbold for Utrecht. Faktisk scorede han i sit comeback den 31. oktober 2019 i en pokalkamp mod Excelsior. Tre dage senere blev han igen målscorer. Denne gang i en kamp i Æresdivisionen imod Fortuna Sittard.

FÅ HELE HISTORIEN OM SIMON MAKIENOKS SVÆRE ÅR I UDLANDET I INDSLAGET ØVERST I ARTIKLEN.