Optakt: Community Shield mellem Chelsea og Manchester City

Optakt: Community Shield mellem Chelsea og Manchester City

Pokalvinderne og mestrene kickstarter den engelske fodboldsæson med et brag på Wembley.

Kampfakta:

  • Tidspunkt: Optakt kl. 15.30, kampstart kl. 16.00
  • Hvor: 6’eren og Eurosport Player
  • Spillested: Wembley Stadium, London
  • Dommer: Jon Moss
Chelsea præsenterer Maurizio Sarri som ny cheftræner, 18. juli 2018

Chelsea præsenterer Maurizio Sarri som ny cheftræner, 18. juli 2018Getty Images

Chelsea

Antonio Conte har forladt trænersædet i Chelsea og er blevet erstattet af en anden italiener: Maurizio Sarri, som klubben har hentet fra Napoli.

Allerede i italienerens første betydende opgør for London-klubben kommer napolitanerens særprægede spillestil uden tvivl til udtryk. Sarri er kendt for en underholdende spillestil med et højt pres, et hurtigt pasningsspil og stor boldbesiddelse.

Jorginho, som Chelsea også har hentet fra Napoli, kommer til at være afgørende for eksekveringen af netop denne spillestil. Italieneren med den brasilianske oprindelse er kendt for sit fantastiske pasningsspil, som allerede kom til udtryk i sin debut for Chelsea.

Ud over Jorginho har Chelsea forholdt sig roligt på transfermarkedet, hvor Michy Batshuayis tilbagevending fra et lejeophold i Dortmund er den mest markante ændring. Sarri får under alle omstændigheder rigeligt at lave med at få implementeret sin spillestil i klubben, der på papiret har et ganske godt hold.

Riyad Mahrez

Riyad MahrezEurosport

Manchester City

Pep Guardiolas mandskab skal forsøge at følge op på en drømmesæson i den engelske Premier League. Når man kigger på holdkortet, er der ingen grund til at tro, at de lyseblå fra Manchester ikke skulle genvinde mesterskabet.

Mesterklubben har af markante navne ganske vist kun hentet Riyad Mahrez i Leicester, men i betragtning af klubben på papiret har Premier Leagues suverænt stærkeste trup, er der ingen grund til panik.

Med en bred trup, et sammenspillet mandskab og Peps velkendte spillestil tyder alt på, at Manchester City vil være lige så skræmmende stærke, som det var tilfældet i sidste sæson.

Forventede startopstillinger:

Chelsea (4-3-3): Caballero; Azpilicueta, Luiz, Rudiger, Alonso; Jorginho, Fabregas, Barkley; Pedro, Morata, Hudson-Odoi

Manchester City (4-3-3): Ederson; Walker, Kompany, Otamendi, Delph; Silva, Fernandinho, Foden; Mahrez, Agüero, Sané

Bud på resultatet

På papiret er der ikke meget, der taler for en Chelsea-sejr. Manchester City er det stærkeste hold og har desuden fordel af at være sammenspillet i modsætning til Sarris mandskab, der stadig mangler at få implementeret et nyt spillesystem.

IntroductionOptakt: Community Shield mellem Chelsea og Manchester City