Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Nicklas Bendtner bænket i Rosenborg: Problem fremfor profil?

Peter Ullum

Opdateret 10/04/2019 og 15:53 GMT+2

Nicklas Bendtner har fået en skidt start under nye træner Eirik Hornelund i Norge, hvor det ligner, at både Bendtner og Rosenborg går et svært forår i møde.

b

Foto: Eurosport

Vores tidligere landsholdsbomber Nicklas Bendtner ligner en mand, som kan få en svær tid i Rosenborg i den kommende sæson.

For første gang i 76 dage mødte Bendtner op til en Rosenborg-træning den 25. Februar efter at have afsonet sin voldsdom i København. Men selvom Nicklas Bendtners fodlænke røg af, så tyder noget på, at den tidligere Arsenal og Juventus-angriber selv er blevet en klods om foden på det sportslige projekt i Rosenborg.

Succestræneren Kåre Ingebrigtsen blev fyret i sidste sæson hos Rosenborg, og i denne sæson har klubben ansat Eirik Horneland, som blev hentet hos rivalerne fra Haugesund. Trænerskiftet ser ikke ud til at være en god udvikling for Nicklas Bendtner, som havde et godt forhold til Ingebrigtsen.

Eirik Hornelands spillestil kendetegner sig offensivt ved at have en stor tankcenterforward, som holdet kan smække bolden op på. Modsat Ingebrigtsen, så er Eirik Horneland typisk ikke begejstret for Nicklas Bendtner-typen, som i langt højere grad bevæger sig væk fra angriber-positionen og går ned i banen for at kombinere. Lige nu bliver Alexander Søderlund brugt som angriber, og Eirik Horneland har sagt til Eurosport Norge, at han tror, at Bendtner er for doven til at spille på kanten.

Se indslaget fra Eurosport.no, hvor træner Eirik Hornelund fortæller, at Bendtner ikke fungerer som kant.

På trods at den dårlige opstart for Nicklas Bendtner, så fik han en overraskende startplads i sæsondebuten mod Bodø/Glimt i sidste weekend. Kampen endte med et 2-0-nederlag i en kamp, hvor Bendtner absolut ingen overbeviste med sine 68 minutter på banen. I mandagens kamp mod Odd var Nicklas Bendtner så bænket, da Rosenborg skuffede igen med 1-1 hjemme på Lerkendal.
Meldingen fra cheftræner Eirik Hornelund lød, at Bendtner skal i form for at få en ny startplads.

”Han spiller ikke, fordi han skal i bedre kamptræning for at spille 90 minutter. De, som starter en fodboldkamp, skal være i stand til at spille 90 minutter, og det så vi sidst, at han ikke kunne. Han har brug for mere tid,” siger Horneland til VG.

Sportsligt ligner Rosenborg og Nicklas Bendtner et match der har set bedre dage. Derfor fortsætter spekulationerne om løntunge Bendtners fremtid i den norske storklub. Personligheden og lønchecken har givet Nicklas Bendtner en stor rolle i Rosenborg, og derfor er han eftersigende et problem for den nye træner, som vil få det til at se mærkeligt ud, hvis bliver ved med at smide den dyreste mand på bænken.



Nicklas Bendtner tager selv situationen og bænkpladsen mod Odd stille og roligt, og han ser ingen grund til at male fanden på væggen.

"Nu er der spillet én kamp, så lad os ikke begynde at male fanden på væggen. Vi tager det stille og roligt. Vi har spillet én kamp, jeg sad på bænken, og jeg hjælper holdet på den måde, så må vi se, hvad der sker fremover,« sagde Bendtner til VG efter kampen mod Odd".

Det bliver spændende at følge udviklingen og se, om Bendtner kan genfinde det niveau, der tidligere har givet ham flot omtale i det norske eller om vi har set det bedste til ham i Rosenborg-trøjen.

Se med i weekenden, når Rosenborg skal kickstarte-sæsonen i udekampen mod Stabaek på Eurosport Player, hvor vi viser alle kampe fra Eliteserien.

Tilmeld dig Eurosport Player her


Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce