Eurosport

Brandvarme Lucas Moura og Sadio Mané mødes lørdag i Premier League-storkamp

Brandvarme Lucas Moura og Sadio Mané mødes lørdag i Premier League-storkamp

13/09/2018 kl. 19:14Opdateret 14/09/2018 kl. 10:40

Tottenham og knivskarpe Lucas Moura tager imod Liverpool og topscoreren Sadio Mané i et af Premier League-sæsonens første store opgør. Vi har sammenlignet de to engelske storhold og fundet statistikkerne frem på deres store stjerner.

Liverpool er ubesejret efter de fire første spillerunder, mens Tottenham tabte point til Watford i sidste spillerunde og har ni point. Tottenham ligner derfor en underdog i kampen mod Liverpool, men alt kan ske når de store hold i England mødes i disse fantastiske slag.

De to holds sidste fem indbyrdes Premier League-kampe vidner om utrolige tætte og målrige kamp. Tre ud af de sidste fem kampe er nemlig endt uafgjort og hvert hold har én sejr hver. Derudover er der scoret 15 mål i deres sidste fem kampe i Premier League.

De to holds sidste fem Premier League-opgør

De to holds sidste fem Premier League-opgørEurosport

Tottenham og Liverpool deler tredjepladsen for flest scorede mål i den indeværende Premier League-sæson. Begge mandskaber har scoret ni mål i de første fire kampe. Det er altså to hold som godt ved hvordan man prikker bolden ind over mållinjen.

Liverpool er dog bedre i den anden ende af banen, de topper faktisk listen for flest clean sheets. Bare ét enkelt mål har de lukket ind i de første fire kampe. Jürgen Klopp har altså fået styr på defensiven i Liverpool. Tottenham har dog lukket lidt mere op i defensiven og har allerede lukket fire mål ind, et faktum der kan blive afgørende i kampen på lørdag.

I lørdagens kamp vil vi se to spillere der i øjeblikket er i storform, Lucas Moura fra Tottenham og Sadio Mané fra Liverpool. Mané er delt topscorer i Premier League med fire mål indtil videre, imens Lucas kun er en enkelt kasse bagud i topscorer-striden.

Ser vi på de to hurtigløberes evne til at skabe chancer, så vinder Mané. Liverpools hårdtarbejdende offensive spiller har gennemsnitligt skabt 1,6 chance per 90 minutter spillet, imens Lucas kun har skabt 0,8. En statistik der vidner om Manés evne til at sætter sine holdkammerater i fokus, dog har han ikke formået at lave en assist endnu. Ligeledes har Lucas heller ikke været i assistmager-rollen endnu.

Video - Top 5: Se historiens bedste mål fra Tottenham og Liverpools indbyrdes opgør

02:00

Begge spillere er kyniske foran mål, men denne kategori tager Lucas føringen i. Tottenham-angriberen scorer nemlig på 50% af hans chancer, mens Mané skal bruge lidt flere skud på mål for at komme på tavlen. Det er dog ikke mange flere chancer Liverpool-manden skal bruge for at scorer, 40% af hans chancer konverterer han nemlig til scoringer.