Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Mesterskabsfinale i Allsvenskan: Se Malmö FF – IF Elfsborg på discovery+

Emil Iversen

Opdateret 08/11/2023 og 14:27 GMT+1

På søndag mødes Malmö FF og IF Elfsborg i en direkte finale om guldet i Allsvenskan. Elfsborg fører rækken med tre point og bliver mestre med uafgjort, mens en sejr til hjemmeholdet vil sende guldet til Malmö. Der er lagt op til dramatik for alle pengene, og du kan se kampen med dansk kommentering søndag fra 14:50 på discovery+.

Dramatik i svensk mesterskabsduel: Topopgør afbrudt af tumult mellem fans og spillere

Det svenske mesterskab skal afgøres søndag mellem danskerklubberne Malmö FF og IF Elfsborg.
Det står klart, efter begge hold på dramatisk vis smed point i seneste spillerunde.
Malmö forventer at vinde hvert år, og de forventer også at gøre det på søndag - Kevin Stuhr-Ellegaard
Først Malmö, der tabte ude til BK Häcken i en kamp, der måtte afbrydes, fordi der opstod tumult mellem fans og spillere på banen. Se videoen af episoden øverst i artiklen.
Dermed fik Elfsborg en matchbold hjemme mod Degerfors, hvor en sejr havde gjort klubben til svensk mester. Det endte dog 2-2, og nu skal guldet afgøres i en direkte duel søndag i Malmö.
- Når det kommer ned til den afgørende runde, bliver det jo ikke bedre. For alle fodboldelskere er det fantastisk, og man skal se med på søndag, indleder tidligere Elfsborg-målmand Kevin Stuhr-Ellegaard, som kommenterer kampen i Malmö sammen med Thomas Gravgaard.
- Det bliver underholdning på højt niveau, og kulissen bliver kæmpestor. Der er 100% fyldt – også i gaderne, fortæller fodboldeksperten.
Begge mandskaber har dansk islæt med spillere som Søren Rieks, Jeppe Okkels, Sebastian Jørgensen og Jonas Knudsen i trupperne, mens de to tidligere Brøndby-profiler Johan Larsson og Simon Hedlund også repræsenterer Elfsborg.
Malmö er favoritter
Elfsborg kunne have sikret mesterskabet med en sejr i søndags, og den skuffelse kan blive udslagsgivende, mener Kevin Stuhr-Ellegaard.
- Elfsborg skal have rystet det uafgjorte opgør mod Degerfors i seneste runde af sig. Der viste de svagheder. Hvis de bare tager lidt af den skuffelse med sig til Malmö, er de bagud på point.
Kevin Stuhr-Ellegaard vogtede buret for Elfsborg fra 2012 til 2019, og fortæller, at der er stor forskel på mentaliteten i de to klubber.
- Det er jo to forskellige klubber. Malmö er den her store klub, som man kan sammenligne lidt med FCK i Danmark, hvor Elfsborg er en mindre og mere familiær klub.
- Elfsborg har taget de point, de skal bruge. Det er lidt mere primitiv fodbold end førhen, men de har gjort, hvad der skulle til.
- Malmö forventer at vinde hvert år, og de forventer også at gøre det på søndag. Nu har de reelt set muligheden i egne hænder.
Den tidligere Elfsborg-keeper fremhæver også hjemmebanen som en stor fordel til Malmö.
- Malmö er favoritter – deres hjemmebane er et lille fort, hvor det er svært at komme som udehold.
Med et forspring på tre point kan Elfsborg nøjes med uafgjort, men det er ikke nødvendigvis en fordel, mener Kevin Stuhr-Ellegaard.
- Det kan være en hæmsko også at tænke på at spille efter uafgjort. Det er fedt at kunne til sidst i kampen, men man kan komme for forsigtigt ud til kampen. Det kan være bedre at slippe håndbremsen, afslutter Stuhr-Ellegaard.
Kampen kommenteres fra Malmö af Thomas Gravgaard og Kevin Stuhr-Ellegaard.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce