Eurosport

Tæt på Zorniger: Det vil stadig påvirke mig, klubben, fansene og nogle af spillerne om femten år

Tæt på Zorniger: Det vil stadig påvirke mig, klubben, fansene og nogle af spillerne om femten år

12/02/2019 kl. 10:29

Vi har været en tur i Brøndby til en større snak med Alexander Zorniger om det hårde efterår, det missede mesterskab, og hvordan man som cheftræner kan lede sit mandskab.

Eurosport Player:

Køb abonnement

Interview af Kasper Marker.

Alexander Zorniger og Brøndby har både haft op- og nedture sammen. Vi er blevet begejstret med aggressivt presspil, en gribende angrebsmentalitet og mål på samlebånd. Og så har der været det uforudsigelige og vævende forsvarsspil, som især er blevet udstillet, når presspillet ikke har siddet i skabet.

Klarest i erindringerne er den helt store nedtur fra maj i fjor. En 2-2-kamp, der kostede mere end et mesterskab. Et misset mesterskab, som bare ikke må fylde mere, mener Zorniger.

Hvordan oplevede du, at det missede mesterskab i sidste sæson spillede en rolle i den første halvdel af denne sæson?

"Det er overstået nu. Jeg har snakket mange gange om det nu, og det er ikke et spørgsmål, jeg bruger energi på."

Men du sagde, at det var et problem for jer igennem den første halvdel af sæsonen?

"Ja, det var en forklaring. Vi har forklaringen. Jeg vil ikke gå for dybt ned i forklaringen, for så skal jeg håndtere det for meget igen. Det er overstået. Det er overstået."

Så det er fuldstændig overstået nu, føler du?

"Det er nødt til at være overstået nu. Det vil stadig påvirke mig, klubben, fansene og nogle af spillerne om femten år, når vi tænker tilbage, men det er en del af sportens verden. Selv hvis du kigger på nogle af de ypperste atleter, så har de fleste af dem haft tilbageslag."

Video - Vild, vildere, Wilczek: Se alle polakkens 25 mål fra kalenderåret 2018

04:02

Hvornår snakkede du sidst med din spiller og gav ham noget kærlighed?

Zorniger er en simpel træner. I hvert fald hvis man spørger tyskeren selv. Man skal som spiller bare gøre sit arbejde. Drop undskyldningerne og drop brokkeriet, mener Zorniger:

"Hvis du venter på, at en eller anden løfter dig op, at en eller anden hjælper dig, eller at en eller anden bringer dig i det rette humør til at præstere, så præsterer du måske i 30 procent af kampene. For i de andre 70 procent er vejret ikke godt nok, holdkammeraterne er ikke gode nok. Træneren snakkede ikke på den rette måde, kæresten kæmpede, fordi hun ikke fandt det rette tøj i løbet af ugen. Så der er mange undskyldninger. Gør dit satans arbejde. Meget simpelt."

Et centralt tema, der går igen og igen under interviewet, er ledelse. For hvordan man behandler sin stab og spillere, er vidt forskelligt fra træner til træner. Zorniger gør det på sin måde. Og det er en måde, som han aldrig tvivler på. Aldrig. Det er på trods af, at han ofte taler ledelse med mange mennesker:

"En masse mennesker snakker med mig om ledelse, og om hvordan vi kan få folk til at præstere bedre. Og danse på stolene og gøre sjove ting m.v. Gør dit arbejde. Jeg har arbejdet ti år i et normalt job. Gudskelov. Så jeg ved, hvad det vil sige at starte klokken 8 og være færdig 16.30. Der spørger ingen, om du har det okay."

Video - Det fulde Zorniger-interview: Do your f…… job

07:37

Skift klub og spil Lotto

Zorniger har flere gange haft forskellige kontroverser med sine spillere. Uanset om det har været Anthony Jung, der har fået en skideballe på grund af haltende forsvarsspil, eller Simon Tibbling, som er blevet konfronteret lige efter slutfløjt, så er Zornigers trænerlinje klar. Og ja, hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, eller tror det er den rigtige måde at gøre tingene på, så skal man skifte klub og spille Lotto.

"Der er forskellige måder at håndtere mennesker på. Hvis det her var mit første år her, kunne alle sige: Det kan ikke blive succesfuldt. Min måde har været succesfuld i de to første år. Og måske vil en række mennesker nu sige: Ja, men det bliver ikke succesfuldt for fremtiden. Disse mennesker skal skifte klub og spille Lotto."


GeneriskSL