Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Genoplev succesen: Brøndbys fem største spillemæssige præstationer under Alexander Zorniger

Simon Hansen

Opdateret 19/02/2019 og 13:19 GMT+1

Alexander Zorniger har leveret flotte resultater med Brøndby. Vi har samlet fem af de største resultater, som tyskeren og Brøndby-mandskabet har delt sammen.

Zorniger

Foto: Eurosport

Velkommen til Vestegnen, Alexander Zorniger

I sæsonstarten 2016 debuterede Alexander Zorniger for Brøndby IF med den aggressive tyske spillestil, som væltede esbjergenserne omkuld. Med hele 4-0 knuste de blågule fra Vestegnen Esbjerg, og Zornigers ankomst var for alvor meldt - ikke kun i Brøndby, men også i Superligaen. Zornigers debut var startskuddet på en nydannelse af klubben og de fremtidige sæsoner.

European-night på Brøndby Stadion

Efter en sikker sejr imod islandske Valur på samlede 10-1, så ventede det skotske hold, Hibernian. Efter to kampe endte det samlede resultat 1-1, hvilket førte til en straffesparkskonkurrence, hvor Zornigers trup trak det længste strå. Hertha Berlin var den kommende modstander. Zornigers tyske spillefilosofi skulle stå sin prøve imod sine tidligere kollegaer fra den tyske hovedstad, Hertha Berlin.
Første kamp resulterede i en 1-0-sejr til berlinerne i en forholdsvis jævnbyrdig kamp, så alt var stadig muligt til returopgøret på Brøndby Stadion. Zorniger og hans tropper nedkæmpede den berlinske mur i en kamp, hvor et Pukki-hattrick var afgørende for videreavancerement. Kampen portrætterer et Brøndby i ekstase, hvor stemningen var magisk fra spillerne på banen til den bagerste tilskuer på tribunen.

De hviie blev hvide i ansigtet

Ingen havde ventet det fremadstormende Brøndby, som var fyr og flamme allerede fra starten af 16/17-sæsonen. De hviie fra Aarhus led en sørgelig skæbne, da de var det næste offer for Zornigers tyske ”gegenpres”. To pragtmål af Andrew Hjulsager og Hany Mukhtar var sigende for, hvad aarhusianerne var udsat for. Ikke desto mindre, så var aarhusianerne nødsaget til at spille med 10 mand efter 15 minutters spilletid. Med 7-0-massakren i Aarhus tangerede Brøndby klubbens største udebanesejr.

Ulvene fra heden blev tæmmet

Første sæson for Alexander Zorniger var fortid. En god debut-sæson, som bød på genoprejsning for klubben og en flot sølvmedalje i en sæson, hvor FC København tog guldet. Ny start, ny sæson, ny chance. I premieren af 17/18-sæsonen skulle Zorniger og hans tropper endnu engang vise den kurs, de havde lagt med den forrige sæson.
Ulvene fra Heden var på menuen, og det faldt i god smag hos de blågule. Vestegnen viste format, da de udspillede FC Midtjylland og kvaste jyderne med en 4-0-sejr. Kampen var begyndelse på en utrolig spændende sæson for Brøndby.

FC København i den tyske maskine

13 års venten skulle der gå, før Brøndby tog en sejr i Parken imod FC København. Vestegnen havde meldt sin ankomst tilbage i spotlyset på den danske fodboldscene. I en ellers tætspillet kamp formår Christian Nørgaard at sætte panden på bolden ved bagerste stolpe, og udebanetribunen var i elektrisk. Zorniger formåede at gøre tavlen ren og udviske 13 års dominans på ærkerivalernes hjemmebane. Brøndby var tilbage, fremme i spotlyset og i kampen mod de største på den danske fodboldscene.

GeneriskSL
Tilmeld dig Eurosport Player her

Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce