Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Expected Goals: FCM haler ind på FCK i Table of Justice

Frederik Ptak Fréder

Opdateret 18/10/2018 og 15:10 GMT+2

FCM fik i 12. runde 1,91 i xG, hvilket var det højeste. AC Horsens formåede kun at score 0,20 xG i deres kamp mod Esbjerg.

R12ToJ12

Foto: Eurosport

Her inden Superligaen for alvor starter igen i weekend, er der lige tid til et tilbageblik på sidste runde og Expected Goals. Der vil som sædvanlig være fokus på specielle kampe eller tendenser, som springer i øjnene. Vi takker Tap In Fodbold for levering af data og grafik til de enkelte kampe samt deres Table of Justice-stilling.
Hvis du skal have opfrisket xG eller ikke har hørt eller læst om det før, så tjek det ud her.
Rundens højeste xG (hold)
FCM blev rundens vinder af xG med en score på 1,91. Det kom på baggrund af en klassisk FCM-kamp, hvor de scorer på et indlæg til Paul Onuachu samt et langt indkast, som skaber ravage ved forreste stolpe. Det gav derfor FCM tre point, så de holder fast i toppen af rækken. Derudover nærmer de sig førstepladsen i Table of Justice, hvor de kun er 0,40 xPoints fra FCK.
picture

FCMVEN

Foto: Eurosport

Rundens laveste xG (hold)
AC Horsens med rundens laveste xG på 0,20. Kampbilledet mod Esbjerg afspejles tydeligt i deres xG, da de nærmest ingen chancer skabte, og symptomatisk for dem var det, at deres mål kom efter et langt indkast, som Peter Nymann samlede op udenfor feltet og på flotteste vis sparkede i kassen.
picture

ACH-EFB

Foto: Eurosport

Rundens højeste xG (spiller)
En glad Rilwan Hassan løber med rundens højeste xG for en spiller, da han lander på 0,72 xG. Dejligt comeback fra den skadesplagede midtbanespiller. Målet var også et af karrierens nemmere af slagsen, da han bare skulle glide bolden det sidste stykke over stregen.
Table of Justice
Der er ved at tegne sig et lille billede af FCK’s, FCM’s og Brøndbys reelle styrke, da de, som de tre eneste hold, både er at finde i den rigtige top seks og i Table of Justices ditto. OB, Randers og FCN er de tre andre klubber, som er med i top seks i Table of Justice. Og ja, vi skal vel også tale om OB. De er igen oppe over syv manglende point, hvis man kigger på xPoints, hvilket er en tendens, de skal have ændret på, hvis de skal opfylde målsætningen om top seks i den virkelige verden. De står i den kommende runde overfor Brøndby i en kamp mellem to hold, som begge har scoret færre point, end Table of Justice viser.
  • Vejle skal jagte point mod et FCK-mandskab i topform! Se med på Eurosport Player og Canal 9 d. 21. oktober fra kl. 15.00!
Se resten af xG-analyserne fra rundens kampe her
picture

FCK-RFC

Foto: Eurosport

picture

HOB-FCM

Foto: Eurosport

picture

OB-AGF

Foto: Eurosport

picture

AaB-BIF

Foto: Eurosport

picture

SJE-VB

Foto: Eurosport

Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce