Eurosport

Brøndbys defensive spørgsmålstegn: Sådan er situationen på Vestegnen

Brøndbys defensive spørgsmålstegn: Sådan er situationen på Vestegnen

07/02/2019 kl. 14:39Opdateret 08/02/2019 kl. 14:23

Transfervinduet har ikke budt på nogle profilerede defensive indkøb hos Brøndby. Derfor er det langt fra usandsynligt, at efterårets defensive problemer på Vestegnen vil genopstå. Vi kigger nærmere på udfordringerne i Brøndbys bagerste rækker.

Eurosport Player:

Køb abonnement

Målmandsposten

Først lignede Sten Grytebust afløseren for Frederik Rønnow i Brøndby-målet, og igen i dette transfervindue er nordmanden blevet rygtet til Vestegnen. Det skyldes hans kontraktudløb i Ådalen til sommer og ikke mindst et meget problematisk efterår for Brøndbys tyske keepere.
Snakken om en ny målmand til Brøndby er nu forsvundet, og Alexander Zorniger ser fortsat ud til at stole på sine to målmænd, Marvin Schwäbe og Benjamin Bellot.

  • Se FC Nordsjælland - Brøndby fra klokken 15:00 på Eurosport Player og Canal 9.
Brøndby-Horsens

Brøndby-HorsensEurosport


Marvin Schwäbe kom til fra Hoffenheim sidste år, og han startede også lovende i Brøndby-trøjen. Sammen med resten af holdet faldt hans niveau dog betydeligt igennem sæsonen, og han blev henvist til bænken efter svage præstationer mod specielt Genk, AGF og SønderjyskE. Det gav chancen til reservekeeper Benjamin Bellot, som ligesom landsmanden viste stor usikkerhed i målet. Han blev i udvist i debuten efter 72 minutter i 1-2-nederlaget til Horsens.

Resten af efteråret tilhørte pladsen derfor igen Marvin Schwäbe, som hævede sit niveau uden at imponere sønderligt. Schwäbe ligner ubetinget førstevalget i Brøndby, selvom det generelt har været et skuffende sportsligt ophold, han har haft i klubben.

Video - Det så du ikke på TV: Kan Pierre Emile Højbjerg finde på at tage tilbage til Brøndby?

01:15

Højre back

Efteråret bød på et farvel til én af de vigtigste spillere i Brøndby-truppen, anfører Johan Larsson. Han smuttede til Frankrig på en fri transfer, og det betyder at en ny højre back skal introduceres. Det oplagte valg burde være sommerindkøbet Jens Martin Gammelby, som dominerede højresiden i Silkeborg, inden han kom til Brøndby.

Noget har dog tydet på, at Alexander Zorniger ikke har set den store fidus i midtjyden, som spillede beskedne 90 minutter i sæsonens første halvdel. Nu virker det dog uundgåeligt, at holde Jens-Martin Gammelby væk fra spilletid. Hvis han kan genfinde niveauet fra Silkeborg, så bliver højre backen ikke de blå-gules største bekymring igennem foråret.

Det er dog langt fra sikkert med Alexander Zorniger i spidsen, og han har også fundet en ny alternativ mulighed på højre backen i form af angriber Kevin Mensah. Han ligner umiddelbart førsteudfordrer til Jens-Martin Gammelby på pladsen, på trods af at han netop er tilbagevendt fra sin langtidsskade og kun har spillet 20 minutter som højre back i en træningskamp.

Video - Vild, vildere, Wilczek: Se alle polakkens 25 mål fra kalenderåret 2018

04:02

Midterforsvar

De to pladser i midterforsvaret ligner hovedsageligt at blive en kamp mellem tre spillere. Den nykårede anfører Benedikt Röcker, Paulus Arajuuri og den lokale knægt Joel Kabongo. Pokalmestrene har også Hjörtur Hermannsson, det canadiske nyindkøb Luke Singh og unge Anton Skipper Hendriksen i truppen, men de ligner reserver, som kun kommer i spil, hvis det bliver nødvendigt.

Joel Kabongo er et produkt af Brøndby Masterclass, og den 20-årige stopper fik sin debut i sæsonens første kamp mod Randers. Trods holdets skuffende sæson hidtil har Joel Kabongo været et nyt, positivt bekendtskab. Spilletiden har han mest delt med det rutinerede par, Benedikt Röcker og Paulus Arajuuri, som var en fast del af startopstillingen i den succesfulde 17/18-sæson. De to kunne også meget vel blive løsningen i det centrale forsvar, når Brøndby løber på banen på Right To Dream Park søndag. Tilliden til Benedikt Röcker er blevet tydelig, da han er blevet valgt til ny anfører, men samtidig er hans kontrakt, der udløber til sommer, ikke blevet forlænget. Hvor stiller dette ham og Brøndby?

Fælles for Brøndbys midtstoppere har været et lavt bundniveau, som nemt er blevet udstillet, når det høje pres er mislykkedes. Det har efterladt alt for store rum længere nede på banen.

Hvis Brøndbys forsvar skal lykkedes i forårssæsonen, er de derfor også meget afhængige af presspillet fremme på banen. En-mod-en-duellerne må ikke blive den primære arbejdsopgave for henholdsvis Arajuuri, Kabongo og Röcker. Hvis det lykkedes, så bør Vestegnen igen kunne være trygge ved deres fysiske stærke midterforsvar.

Venstre back

Venstre backen i Brøndby har de seneste par år tilhørt Alexander Zornigers tyske følgesvend Anthony Jung. Efter en endt lejeaftale i 2017 fik han en permanent kontrakt på Vestegnen sidste sommer. Jungs efterår var ligesom de andre forsvarsspilleres ikke imponerende. Især ikke hvis man sammenligner spillet med forrige sæson, hvor han var én af holdets bedste defensive spillere.

Trods et sløjt efterår så ligner Jung et sikkert genvalg til startopstillingen. De bedste bud på andre kandidater er Jens-Martin Gammelby eller Joel Kabongo, som om muligt kan omskoles til at spille pladsen.
Det bliver vigtigt for Brøndby, at Jung begynder at tage mere ansvar og vise sig frem som en af de rutinerede i truppen. Hvis han skal gå forrest på banen, kræver det, at han formmæssigt selv starter stærkt ud, når han klokken 16.00 på søndag betræder kunstgræsset i Farum.


Defensiv midtbane

Den defensive midtbaneposition har været et stort spørgsmålstegn i Brøndby, siden Christian Nørgaard drog til Firenze. I efteråret blev Josip Radosevic, Hjörtur Hermannsson, Dominik Kaiser og Lasse Vigen alle prøvet af på positionen, uden for alvor at leve op til de høje forventninger.
Radosevic satte sig dog fast på 6´eren i slutningen af efteråret og noget tyder på, at han kan blive en stort gevinst for Brøndby i den kommende halvsæson. Kroaten, som kom til vestegnen i 2018, har spillet godt klubbens træningskampe, hvor han har givet indikationer på sit store potentiale. Hvis han formår at udnytte sin fysiske styrke og glimrende teknik, så kan han blive en uundværlig spiller i foråret. Det er meget muligt, at det er nu, at 25-årige Radosevic kommer til at vise, hvorfor han passer perfekt ind i Zornigers aggressive spillestil. Den defensive midtbaneposition ligner således at være et af lyspunkterne hos Brøndby i indgangen til den afgørende del af sæsonen.


GeneriskSL