Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Officielt: Jesper Fredberg skifter Viborg ud med Anderlecht

Emil Riisberg

Opdateret 15/11/2022 og 12:45 GMT+1

Viborgs sportchef Jesper Fredberg er fortid i domkirkebyen. 41-årige Fredberg har underskrevet en kontrakt med belgiske R.S.C. Anderlecht gældende fra det nye år. Det bekræfter begge klubber tirsdag eftermiddag på deres hjemmesider.

Rørt Fredberg om muligt skifte til Anderlecht: Jeg ved, at der er en dialog i gang

Når Superligaen-bolden ruller igen til foråret i Viborg bliver det uden Jesper Fredberg på tribunen. Sportschefen skifter de trygge omgivelser i Viborg ud med storbylivet i Bruxelles og den belgiske mastodont, R.S.C. Anderlecht, hvor han tirsdag eftermiddag er blevet præsenteret som ny fodbolddirektør.
Jesper Fredbergs succesfulde arbejde i Viborg er ikke gået ubemærket hen i fodboldeuropa. Oprykning til Superligaen, europæisk eventyr mod blandt andet West Ham og en foreløbig placering på Superligaens 2. plads. Det lyder ikke nødvendigvis som præstationer, der normalvist associeres med Viborg FF, men det er realiteten for de grønne. Den succesfulde udvikling i Viborg har nu resulteret i, at klubben fra domkirkebyen må finde en ny sportschef.
Jesper Fredbergs nye arbejdsgiver befinder sig for nuværende på en 11. plads i den belgiske Jupiler Pro League, og har ikke vundet det nationale mesterskab siden 2016/17-sæsonen. En uvant situation for traditionsklubben fra hovedstaden, der gennem tiderne har vundet hele 34 belgiske mesterskaber. En pokalhøst, der gør R.S.C. Anderlecht til den markant mest vindende klub i Belgien.
Fredberg udtaler følgende til Viborgs hjemmeside i forbindelse med skiftet til Belgien:
- Først og fremmest vil jeg gerne takke alle de fantastiske mennesker i og omkring klubben, der har været en del af min tid her. Vi har skabt store oplevelser sammen, og det har uden tvivl været de bedste år i min karriere. Jeg har nydt det hele både i hverdagen og til kampene, og jeg kommer til at savne alle kollegaerne, hele klubben, byen og ikke mindst fansene. Derudover en særlig tak til Morten Jensen, som gav mig chancen i Viborg FF og har været en fantastisk chef og leder for mig i min tid her.
- Derfor er det også med blandede følelser, at jeg nu skal sige farvel. Viborg FF er et godt sted, og jeg har det fantastisk i klubben, men den store mulighed, der er opstået, får jeg nok kun én gang i livet, og derfor har jeg valgt at forfølge den.
- Med de mange dygtige mennesker i Viborg er jeg slet ikke i tvivl om, at den positive udvikling fortsætter, og jeg glæder mig til at følge med på afstand. Der er gang i så mange gode og spændende ting her, og den positive stemning omkring klubben vil helt sikkert blive ved, afslutter Jesper Fredberg.
En sløj sæsonstart i Anderlecht betød, at den belgiske klub tidligere på efteråret fyrede cheftræner Felice Mazzu. Det betyder derfor også, at den tidligere Viborg-sportschef i første omgang skal være med til at udpege en ny cheftræner.
Jesper Fredberg tiltræder som fodbolddirektør i R.S.C. Anderlecht ved årsskiftet
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce