Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Officielt: FC Midtjylland sælger Evander til MLS-klub

Emil Riisberg

Opdateret 06/12/2022 og 12:34 GMT+1

FC Midtjylland har solgt brasilianske Evander da Silva Ferreira til MLS-klubben Portland Timbers. Det bekræfter midtjyderne mandag aften på klubbens hjemmeside.

Evander er fortid i FC Midtjylland: Se fem af hans bedste mål i Superligaen

24-årige Evander er fortid i FC Midtjylland. Den offensive brasilianer skifter Herning ud med Portland i den amerikanske delstat Oregon, som angiveligt betaler 75 mio. kr. for Evander.
Portland Timbers har skrevet en kontrakt med Evander, der løber frem til 2026 med option på et år yderligere.
I sommeren 2018 skiftede brasilianeren fra Vasco da Gama i hjemlandet til Heden i Herning. I første omgang på en lejeaftale og fra 1. juli 2019 på en permanent kontrakt. Offensivspilleren scorede 50 mål og lavede 38 assists i 167 kampe for Ulvene.
picture

Eminent overblik af Evander – Døhr Thychosen fordobler stensikkert for FCM

Evander udtaler følgende i forbindelse med skiftet til FC Midtjyllands hjemmeside:
– Klubben har givet mig mulighed for at spille store kampe i Europa, vinde pokaler, score mål og levere flotte præstationer sammen med mine holdkammerater. Jeg er yderst taknemmelig og sætter pris på al den glæde, alle i klubben har givet mig, siger Evander og fortsætter:
– FC Midtjylland er en familieklub, og jeg vil blive ved med at følge, hvad der sker i klubben. Min udvikling som fodboldspiller er langt fra færdig, og nu vil jeg give alt, hvad jeg har, det næste sted i min karriere. Jeg vil takke alle i og omkring FCM for de sidste fire år, og jeg ønsker dem alt det bedste i fremtiden.
picture

Høje bølger i Brøndby: Thomas Mikkelsen lægger bolden til rette for Evander – kreatøren sparker væk

FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, ser også skiftet som en god case for begge parter:
– Evander har via sine markante præstationer fortjent det her skifte. Det er en rigtig god case for begge parter, fordi vi har fået den pris, vi mener, han er værd, mens det ligeledes er et spændende skridt for Evander at komme til MLS. Det er endnu et tegn på, at vi udvikler rigtig dygtige spillere her i FCM, som bliver vurderet til at være mange penge værd, udtaler Svend Graversen til klubbens egen hjemmeside.
picture

FCM-sportschef: Evander har fortjent et skifte

Evander har i indeværende sæson spillet 17 kampe med 7 mål og 5 assists til følge for FC Midtjylland.
Skiftet til den amerikanske vestkyst og Portland Timbers går endeligt igennem, når transfervinduet åbner d. 1. januar 2023.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce