Efter lang tids spekulation og svirrende rygter er det nu bekræftet: Det vejlensiske stortalent Wahid Faghir er blevet solgt til Bundesliga-klubben Stuttgart.
Det skriver Superligaklubben i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.
Ifølge pressemeddelelsen har Faghir fået en aftale på fem år, og skiftet sker med øjeblikkelig virkning.
3F Superliga
Highlights: Vejle fik hul på sejrsbylden med flot skalp over tamme FCN
22/10/2021 PÅ 19:31
Mens et præcist beløb ikke fremgår af pressemeddelelsen, oplyser Vejle BK, at Faghir-handlen er 'den største i Nørreskovens historie'.
Vejle Boldklubs direktør, Henrik Tønder, udmærker handlen som et 'drømmeskifte' for den 18-årige angriber.
"I dag er en stor dag for Wahid Faghir og for Vejle Boldklubs talentafdeling. Da Vejle Boldklub fik sit nye ejerskab i 2016, blev der med det samme investeret i og lagt en ambitiøs plan for akademiet. Handlen i dag er det tydeligste eksempel på, at den plan er virkningsfuld for os. For Vejle Boldklub er det vigtigt, at vi sælger vores talenter, og at vi på denne måde sikrer en sund fortsat udvikling i fremtiden. Wahid Faghir bliver det største salg i Vejle Boldklubs historie. Vi snakker om en ung knægt fra Nørremarken, der udviklede sig under kyndig vejledning fra de dygtige trænere gennem sin akademitid og i tråd med den udviklingsplan, der var lagt for ham. Samtidig har vi været ambitiøse med Wahids talent og udvikling og ikke arbejdet mod et hurtigt salg, men for det rette salg. Nu kommer Wahid til en klub, hvor næste skridt på rejsen skal tages, og den rejse vil alle os i klubben og alle klubbens fans følge med i og heppe på Wahid igennem. Jeg er stolt over den historie, vi i dag skriver i Vejle Boldklub," siger Tønder til Vejle BK's hjemmeside.

Faghir forholder sig til Stuttgart-rygter: Det er en god klub at udvikle sig i og en stor liga

Hovedpersonen selv glæder sig til at begynde på det tyske kapitel i sin fodboldkarriere, men vil altid nære stor kærlighed for Vejle Boldklub.
"Jeg er stolt over at sætte rekorden i Vejle Boldklub, og jeg har elsket at være her. Lige siden jeg begyndte at spille fodbold, var min målsætning, at jeg ville spille for Vejle Boldklubs førstehold. Da jeg nåede den milepæl, blev det at gøre en forskel og blive bedre. Jeg har altid oplevet en ubetinget opbakning og kærlighed her i klubben. Dygtige trænere og venskaber går igen gennem hele min tid her. Nu begynder jeg et nyt kapitel. Tak til alle klubbens fans og til mine holdkammerater for at bidrage til min succes. Jeg vil tage det med mig altid, og uanset hvor jeg spiller, er min tid i Vejle Boldklub med mig," siger Wahid Faghir til Superligaklubben.
Den afghansk-danske angriber nåede at spille 47 kampe i Vejles rødhvide trøje.
3F Superliga
”Selvfølgelig sparker han den ind – jeg har lært ham det” – Kæk Peter Sørensen om matchvinder Cappis
17/10/2021 PÅ 16:51
3F Superliga
”Det er lidt vores lod i øjeblikket” – Skuffet Schoop efter nedtur på Vestegnen
17/10/2021 PÅ 16:15