Mandag morgen meddelte Brøndby IF i en selskabsmeddelelse, at de stopper samarbejdet med cheftræner Niels Frederiksen med øjeblikkelig virkning. Det sker dagen efter Brøndby IF’s nederlag på hjemmebane til Superliga-topholdet Viborg FF, der endte en Brøndby-stime på ni ubesejrede kampe. Ni kampe, hvor det blot blev til tre sejre. De blågule figurerer ved fyringen på en 10. plads i Superliga-tabellen og er dermed bejlere til nedrykningsspillet.
Warner Bros. Discoverys ekspert Thomas Gravesen kommer med sine umiddelbare reaktioner ovenpå nyheden fra Brøndby.
- Det er selvfølgelig altid trist, når en Superliga-træner bliver fyret. I dette tilfælde med Niels Frederiksen har det dog været undervejs meget, meget længe. Der har aldrig rigtig været en harmoni i Brøndby, og det har givet et indtryk af, at Niels Frederiksens trænersæde altid har været til diskussion. Der har aldrig været en bred opbakning til Niels Frederiksen, så jeg mener, at det har været længe undervejs, og det er selvfølgelig trist, når det endelig bliver en realitet, fortæller Thomas Gravesen.
3F Superliga
”En af dem, de absolut ikke kan undvære” – Eksperterne beskriver Vallys’ udvikling hos BIF
15/11/2022 OG 12:33
Thomas Gravesen overværede Niels Frederiksens sidste kamp i trænersædet på Brøndby Stadion, hvor han også efter kampen var i studiet med den nu tidligere Brøndby-cheftræner og Mette Cornelius. Om det allerede fyldte i tankerne, er uvist, men ud fra Niels Frederiksens mimik var der måske lidt at spore under og efter nederlaget til Viborg FF, forklarer eksperten.
- Jeg synes ikke, at man har kunnet mærke det, for han er meget professionel. Det, man kunne se, var hans attitude og mimik på trænerbænken i gårsdagens kamp mod Viborg FF. Den var meget trist, og jeg synes, at man kunne se på de billeder, vi havde hos discovery+, at han havde noget i tankerne, som han ikke helt fortalte alle om, lyder det fra eksperten.

Stort studie: Se Niels Frederiksens sidste interview som Brøndby-træner

Når Thomas Gravesen ser tilbage på tiden med Niels Frederiksen i Brøndby-trænersædet, så er det med stor respekt for de præstationer og bedrifter, han har opnået med sit mandskab. Specielt mesterskabet, de blågule fans hungrede efter i mere end ét årti, står klart i ekspertens erindring.
- Jeg vil helt klart huske Niels Frederiksen for hans mesterskab og europæiske kvalifikation med Brøndby IF. Mesterskabet, hvor han med et underdog-mandskab fik de unge stjerner til at funkle og vinde det danske mesterskab, og samtidig solgte han jo en Mikael Uhre, Jesper Lindstrøm, Morten Frendrup osv. Han har skabt rigtig mange lokale Brøndby-drenge fra Masterclass. Så jeg vil helt klart huske Niels Frederiksen som træneren, der tog Brøndby IF til mesterskabet efter 16 år, og at han gav så mange unge talenter chancen for at skinne på Brøndby Stadion.
- Niels Frederiksen er helt klart en succes i Brøndby og en klubmand helt ud til fingerspidserne. Han har altid været tro mod Brøndby. Altid været respektfuld over for Brøndby ligegyldigt hvad, der blev kastet på ham. Ligegyldigt hvor sent, beslutningerne kom til Niels, så har han altid haft klubben som det største og det første. Han har været en succes, og så må vi se, hvor han lander henne næste gang, fortæller Thomas Gravesen.
Nu skal Drengene fra Vestegnen have ny cheftræner, og med de nye ejers indmarch i Brøndby IF bliver det interessant at følge, hvilken vej klubben vil gå og hvilken type, der skal overtage roret. Thomas Gravesen tror, at Brøndby-DNA’et vil fylde i trænersøgningen, men han gætter ikke på, at de allerede har en klar i kulissen.
- Jeg tror ikke, at Brøndby har en afløser klar allerede. Jeg tror, at de nye ejere i selskab med Jan Bech Andersen og Carsten V. Jensen skal ud at kigge på markedet for at se, om der er en træner, som kunne passe ind i Brøndbys DNA - som kan passe på det, som Brøndby IF leder efter. Jeg tror ikke, at de har en parat lige nu, slutter eksperten.
3F Superliga
Indslag med Daniel Wass: Øvede før hver træning med Mike Jensen
17/09/2022 OG 14:10
3F Superliga
Officielt: Nicolai Vallys skifter til Brøndby IF
31/08/2022 OG 20:12