Indtil i dag har bestyrelsesformand Tom Vernon ejet FC Nordsjælland.
Det gør han ikke længere, for i dag er der præsenteret en ny ”spiller” på banen: Mansour-familien. Et egyptisk familieselskab, der er god for flere milliarder, køber sig ind i FC Nordsjælland. Derudover overtager Jan Laursen formandsposten i bestyrelsen fra Tom Vernon.
Da Tom Vernon i sommers købte samtlige aktier i FC Nordjælland, skete det via et lån i Danske Bank – med en stillet garanti fra den netop præsenterede Mansour-families selskab ”Man Sports Limited”. Et selskab, som holder til på de berygtede skattely-øer: Cayman Islands.
3F Superliga
Laursen fortæller om eftertragtet Kudus i Nordsjælland: Premier League var også på banen
18/02/2021 PÅ 15:33
Manour-grupen består af tre brødre. En af dem er Mohamed Mansour. I følge det amerikanske medie ”Forbes” var han nummer 590 på listen over rigeste mennesker i verden i 2020, og er pr. dags dato god for $2,5 billioner, svarende til cirka 15 milliarder danske kroner.
Desuden har Mohamed Mansour i fire år været transportminister under Hosni Mubarak, som de fleste nok husker som diktatoren i Egypten, som blev væltet under det arabiske forår i 2011.
Handlen har eftersigende være på vej i et stykke tid, men er altså først nu faldet på plads.
Der er investeret 100 millioner Euro fra selskabet Man Sports Limited på Cayman Islands. Investeringen er foretaget i Right To Dream UK og skal bruges på Right To Dream i Ghana, et nyt akademi i Egypten og i FC Nordsjælland i Danmark.
3F Superliga
Kudus takkede nej til Premier League
17/02/2021 PÅ 11:22
3F Superliga
Kamaldeen kunne have skrevet transferhistorie i FC Nordsjælland
17/02/2021 PÅ 11:14