Af Mette Cornelius
Efter længere tids søgen ansatte AaB mellem jul og nytår spanieren Martí Cifuentes som klubbens nye cheftræner, men inden da havde den nordjyske traditionsklub blandt andet danske Bo Svensson på radaren.
”Undervejs i processen er vi gået igennem stort set alle trænere i Skandinavien. Du havde en vældig interessant træner, som tog til Mainz, en dansker, som var naturlig at snakke med, Bo Svensson,” fortæller sportschef Inge Andre Olsen til fodboldprogrammet Købmændenes Klub på discovery+.
3F Superliga
Highlights: Brock-Madsen-scoring i fjerde minuts overtid gav Horsens første sejr i 2021
03/03/2021 PÅ 19:19

Bo Svensson var kandidat til trænerposten i AaB: ”Han bliver landstræner om nogle år”

”Vi havde nogle samtaler med Bo Svensson på video, og han gjorde et fantastisk godt indtryk og bliver sikkert landstræner for Danmark om nogle år. Han er et supertalent af en træner efter min mening.”
Det endelige valg faldt dog ikke på Bo Svensson, der siden tog til Mainz, men på en anden talentfuld træner, spanske Martí Cifuentes. Og det fokus på unge, mere uprøvede trænere har været en helt bevidst strategi i trænerjagten.
”Jeg var optaget af, at vi i AaB skulle være modige på valget af cheftræner. Vi kunne have taget Hamrén, der er en fantastisk træner, men der ville jeg ikke sige, at vi havde været modige.”
”I ku’ også have taget Ståle Solbakken?”
”Ja, men så måtte vi nok have solgt spillere for mange, mange millioner for at få råd til det,” afslutter Andre Inge Olsen med et grin.
Du kan se hele Købmændenes Klub med AaBs sportschef Inge Andre Olsen fra onsdag på discovery+ eller høre den som podcast hos diverse podcastudbydere.
3F Superliga
Highlights: Ekstremt offensivt remis endte med fire mål og ingen vinder på Right to Dream Park
28/02/2021 PÅ 14:59
3F Superliga
Husker du? Kallesøe brager halvflugter i mål i Aalborg
12/02/2021 PÅ 10:40