Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Randers FC håber at kunne genoptage træningen efter påske

Christina Nederby

Opdateret 05/04/2020 og 12:20 GMT+2

Randers FC sendte for lidt over en uge siden sine spillere hjem, men klubben håber at kunne kalde spillerne til træning efter påske.

Randers - Pedersen

Foto: Eurosport

Af Nikolaj Harding
Randers FC er én af de i alt syv klubber, som har valgt at hjemsende deres spillere, og de har derfor måttet indstille arbejdet. Det valg har klubben taget for at kunne tage del i regeringens trepartsaftale, som sikrer klubben lønkompensation for de hjemsendte medarbejdere og spillere.
Dog rumsterer spørgsmålet om, hvornår spillerne skal vende tilbage til træningsbanen. Det fortæller Randers’ sportsdirektør, Søren Pedersen:
”En af de ting, vi har lært i denne periode er, at det er svært at lave langsigtede planer, fordi tingene bliver ændret fra dag til dag. Så indtil videre håber vi, at vi kan starte træningen op efter påske, og så må vi se, hvordan det bliver,” siger Søren Pedersen og understreger, at man først og fremmest følger anbefalingerne fra myndighederne og Divisionsforeningen.
Hold som FCK og AGF er dog allerede begyndt at træne i mindre grupper, men Søren Pedersen er ikke bekymret over, at det kan give de to hold en fordel, for Randers skal nok nå at få indhentet det tabte:
”Jeg er ret sikker på, at når vi starter op og kampene går i gang igen, vil der være en periode, hvor vi skal nå at indhente det fodboldmæssige og det fysiske. Så det er jeg ikke så bekymret for. Jeg er ret sikker på, at vores spillere kommer tilbage i god form,” siger han.
Det er lidt over en uge siden, at Randers valgte at hjemsende deres spillere, og Søren Pedersen forklarer, at det var en afvejning mellem det sportslige og det økonomiske, som lå til grund for beslutningen:

”Der var lidt overvejelser i forhold til det sportslige. Hvad kunne vi vinde ved stadigvæk at have kontrol med spillerne og deres programmer kontra de lønkroner, som vi kunne få kompensation for. Der vurderede vi, at vi selvfølgelig ville miste noget sportsligt ved ikke at have kontrol over spillerne, men omvendt havde vi også muligheden for at få kompensation, som kan hjælpe os på den længere bane. Så økonomien vægtede højere end det sportslige i denne situation,” siger han og understreger, at klubben nok skal klare sig igennem denne periode.
picture

Randers FC sendte brev til Divionsforeningen om afgørelse for ligaen

Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce