Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Patrick Mortensen om gruppetræning: Det har fungeret vanvittigt godt

Magnus Stub

Opdateret 03/04/2020 og 10:52 GMT+2

AGF har i en lille uge trænet i grupper. Det har fungeret rigtig godt, hvis man spørger AGF-angriberen Patrick Mortensen, som mener, at man får presset sig selv mere, når man har nogle at konkurrere med på træningsbanen.

PMORT

Foto: Eurosport

AGF er én af de klubber, som ikke har sendt deres spillere hjem uden krav til arbejde. Fra den 26. marts begyndte truppen at træne igen på klubbens træningsanlæg, Fredensvang, i mindre grupper.

AGF-angriberen Patrick Mortensen mener, at træningen har fungeret, på trods af at spillere og trænere skal holde afstand til hinanden:

”I torsdags startede vi op med gruppetræning, og det har egentlig fungeret vanvittigt godt. Jeg synes, at vi tager det yderst seriøst og er gode til at holde afstand,” siger Patrick Mortensen.

Angriberen, der har en fortid i blandt andet Lyngby og norske Sarpsborg, fortæller, at spillerne møder op til træningen omklædte, har egen drikkedunk samt træner med handsker for at minimere smittefaren.

Men selvom at den nuværende træningsform er speciel i forhold til, hvordan det normalt ville være, så er det trods alt værd at foretrække i forhold til at træne på egen hånd:

Det har været fedt at komme ud og se de andre og få snakket sammen. Du får trods alt presset dig selv på en anden måde, når du har nogle at konkurrere lidt med. Så det har været det hele værd indtil videre,” siger Patrick Mortensen.


Det er i øjeblikket uvist, hvornår superligaklubberne igen kan løbe på banen og spille kampe mod hinanden. For Patrick Mortensen er det vigtigt, at han ikke tænker for meget over uvisheden:

Det er vigtigt, at jeg ikke begynder at tænke over konsekvenser, og om der går én eller to måneder, fordi så begynder jeg allerede dér at være negativ i mit mindset. Så for mig er det vigtigt at få koordineret min dag og få lavet min træning, mentaltræning og meditation, så jeg stadig holder mig skarp oppe i hovedet,” siger han og fortæller, at han i stedet fokuserer på de positive ting, som at han nu har mere tid sammen med familien.

Selvom det fortsat er uvist hvornår 3F Superligaen sparkes i gang igen, så tyder det på, at den skal spilles henover sommeren, hvor klubberne normalt holder sommerferie. Det gør dog ikke noget, hvis man spørger AGF-angriberen:

Det har jeg det egentlig fint med. Jeg prøvede det i 2018 med Sarpsborg, hvor vi ikke holdt en sommerferie, fordi vi skulle spille kvalifikation til Europa League. Det syntes jeg egentlig bare var fedt,” siger han.

Den nuværende pause kan dog også komme til at betyde, at klubberne skal spille mange kampe på få dage, hvis sæsonen skal afsluttes. Patrick Mortensen har passeret de 30 år, men på trods af det, så føler han sig klar, hvis det skulle vise sig, at det bliver et tæt kampprogram:

Nu er jeg heldigvis god til at passe på min krop, og jeg varetager den godt med sund kost og alle de ting, der nu skal til. Men det er klart, at et scenarie, hvor vi skal spille hver anden dag, det er jo lidt absurd. Men hvis det er det, der skal til for at komme igennem denne sæson, så må det være sådan.”

Vi har heldigvis en god og bred trup i AGF, hvor vi er meget på niveau med hinanden, så det kan måske være en lille fordel for os. Vi må se, hvad der sker. Det er jo spekulationer, og vi aner jo ikke, hvordan det kommer til at se ud,” slutter Patrick Mortensen.
picture

Mit øjeblik - Patrick Mortensen

Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce