Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Overblikket: Smitte kan holdes under kontrol ved Superliga-genoptagelse

Kristian Pedersen

Opdateret 06/05/2020 og 15:33 GMT+2

Eurosport giver på daglig basis et overblik over, hvad der sker i fodboldens verden i en tid, hvor fodbolden ligger stille.

3F Superliga

Foto: Getty Images

Skribent: Kristian Porse & Nikolaj Harding
Coronavirussen vil fortsat kunne holdes under kontrol, hvis Superligaen genoptages. Det fastslår en ekspertgruppe under Statens Serum Institut i et nyt notat, som blandt andre DR har fået fat i.
Notatet er sendt ud til samtlige partiledere onsdag, og her fremgår det helt konkret, at smittetrykket vil forblive under 1,0, hvis der åbnes op for storcentre, professionel idræt uden tilskuere, biblioteker mm. Det betyder, at det forventes, at hver dansker smitter færre end én person, hvilket betyder, at epidemien langsomt vil forsvinde.
Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, jubler over notatets beregninger.
“Det er vi rigtigt glade for, og vi håber, det ender sådan, som der er lagt op til her. Det er også sådan, at vi har etableret protokoller og test, så vi vil kunne eksekvere fuldt forsvarligt under alle omstændigheder,” siger han ifølge Ritzau.
Bundesliga-sæsonens skæbne afgøres onsdag
Onsdag forventes det at blive afgjort, om Bundesligaen bliver genoptaget, og hvis ja, hvornår første kampdato vil være. Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, mødes nemlig med sit ministerråd onsdag formiddag for at afgøre, hvordan næste fase af landets genåbning skal foregå.
Rygterne har længe svirret omkring, hvornår ligaen vil kunne vende tilbage. De seneste forlydender går på, at regeringen har sagt god for, at man genoptager kampene fra anden halvdel af maj. Herefter er det op til organisationen bag Bundesligaen at fastsætte en dato. Dermed ser det ud til, at vi kan se frem til tysk fodbold fra den 15. maj.
Ingen fodbold i Belgien før august
Der kommer ikke til at blive spillet professionel fodbold i Belgien før august. Det har det belgiske sikkerhedsråd besluttet onsdag. Dermed vender den belgiske liga, Jupiler League, altså ikke tilbage lige foreløbig. Ligaen har på sin Twitter-konto skrevet, at man er opmærksomme på sikkerhedsrådets beslutning. Yderligere meddeler ligaen, at sæsonafslutningen vil blive drøftet på en generalforsamling den 15. maj.
Finsk fodbold er tilbage 1. juli
Den finske liga vender tilbage 1. juli og varer til november. Det bekræftes på ligaens hjemmeside. Her fremgår det også, at klubberne får tre ugers træning, inden sæsonen skydes i gang igen. Veikkausliiga, som den finske liga hedder, skal afgøres gennem et 22 runders grundspil, hvor de 12 hold møder hinanden ude og hjemme. Herefter deles ligaen i to grupper, hvor hvert hold møder hinanden én gang.
Kilder: Football-Italia, RMC Sport, L’Equipe, Divisionsforeningen, Bold.dk, LFP, Sky Sports, The Athletic
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce