Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Overblikket: Divisionsforeningen satser på Superliga-start i maj efter møde

Kristian Pedersen

Opdateret 01/05/2020 og 16:53 GMT+2

Eurosport giver på daglig basis et overblik over, hvad der sker i fodboldens verden i en tid, hvor fodbolden ligger stille.

Claus Thomsen

Foto: Eurosport

Skribent: Kristian Porse og NikolajHarding

Hos Divisionsforeningen regner man fortsat med, at 3F Superligaen kan genoptages inden slutningen af maj. Det fortæller direktør for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, efter han fredag var til møde med kulturminister Joy Mogensen og andre interessenter.
“Vi drøftede genstarten af Superligaen og 1. division, herunder hvornår vi senest skal i gang for at kunne fuldføre sæsonen. Der er nu nogle konkrete ting, som vi efter mødet kigger på, og som vi melder ud omkring i løbet af de næste par dage,” siger han til DR Sporten, hvorefter han bekræfter, at han fortsat tror på Superligaens tilbagevenden i maj.
Senere fredag udsendte Divisionsforeningen en pressemeddelelse, hvori de oplyser, at et omfattende testsystem er en del af protokollerne, som man fredag fremlagde for kulturministeren. Helt konkret vil Divisionsforeningen teste samtlige aktører i Superligaen inden første kampdag, hvorefter der løbende skal foretages tests i den resterende del af sæsonen. Claus Thomsen fortæller, at man er klar over, at det ikke er nogen billig løsning, men at det er nødvendigt for at få ligaen i gang.
Genoptagelse af Superligaen i maj er altafgørende
DBU sad også med ved fredagens møde, som de efterfølgende beskrev som “konstruktivt” i en meddelelse på deres hjemmeside. Samtidig understregede DBU i meddelelsen, at det er altafgørende, at Superligaen kommer i gang inden den 29. maj, hvis sæsonen skal spilles færdig. DBU forklarer, at det er for at kunne nå at afvikle det resterende kampprogram ‘under behørigt hensyn til spillernes helbred.’
Der er håb forude for de danske amatørklubber. Senere fredag udgav DBU nemlig protokollen for genoptagelsen af træning i dansk breddefodbold. Protokollen indeholder flere retningslinjer. Blandt andet at man ikke må heade til bolden eller tæmme den, mens man kun må samles 10 personer af gangen. Protokollen er dog ikke godkendt af myndighederne endnu.
Blandede meninger om Ligue 1-beslutning
De bedste rækker i Frankrig blev torsdag afsluttet, efter det franske ligaforbund besluttede at afgøre placeringerne efter pointgennemsnit per kamp. Dermed blev Paris Saint Germain tildelt mesterskabet, mens skæbnen straks var værre for Toulouse og Amiens, der rykker ud af Ligue 1. Allerede torsdag aften kritiserede den førstnævnte klub beslutningen, som de har tænkt sig at udfordre juridisk. Fredag bekræfter Amiens, at man har tænkt sig at gøre det samme.
“Beslutningen er unfair, og min rolle er at forsvare Amiens SC’ interesserer. Jeg går hele vejen i dette forsvar. Vi vil undersøge, at beslutningen er berettiget juridisk,” siger klubbens præsident, Bernard Joannin, ifølge klubbens Facebook-side.
Modsat Toulouse og Amiens mener præsidenten i Rennes, Nicolas Holveck, at beslutningen er den mindst unfair alt taget i betragtning. Det fortæller han ifølge L’Equipe. Rennes er efter afgørelsen endt på tredjepladsen i Ligue 1, hvilket betyder, at de er kvalificeret til næste sæsons Champions League.
Kilder: Football-Italia, RMC Sport, L’Equipe, Divisionsforeningen, Bold.dk, LFP
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce