Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

FCN-direktør stoler på spillerne: De ved, hvordan man agerer i en preseason-kontekst

Christina Nederby

Opdateret 04/04/2020 og 19:01 GMT+2

Hos FC Nordsjælland har man tiltro til, at spillerne holder sig i gang, selvom klubben hverken kan eller må tjekke op på deres fysiske tilstand, imens de er sendt hjem.

FCN Kristensen

Foto: Eurosport

Af Kristian Porse
FC Nordsjælland er en af de klubber, der på baggrund af corona-krisen har valgt at gøre brug af regeringens trepartsaftale ved i første omgang at sende størstedelen af staben og sidenhen Superliga-truppen hjem.
Rent sportsligt betyder hjemsendelsen af truppen, at klubben hverken kan eller må kræve, at spillerne holder sig i gang. Direktøren i FC Nordsjælland, Søren Kristensen, erkender, at der er en speciel situation, men samtidig stoler han på spillernes selvdisciplin.
''Vores maskine er vores spillere, så derfor er det en lidt anden situation, man står i som fodboldklub. Det er jo nogle yngre mennesker, vi har heroppe i FC Nordsjælland, men de har spillet fodbold i mange år, og de ved godt, hvordan man agerer i en preseason-kontekst'', siger han.
De klubber, der ikke har sendt spillerne hjem, fik fra onsdag i sidste uge mulighed for at gennemføre træningspas med grupper på op til otte personer. Heller ikke det er muligt for FC Nordsjælland, men Søren Kristensen mener, at klubben har styr på situationen.
''Det er jo 1000 dollar spørgsmålet, om det betyder noget, at nogle klubber vælger at træne i små grupper, mens nogle vælger at sende hjem. Det kan man kun gisne om, men vi føler os godt klædt på'', siger han.
Yderligere forklarer Søren Kristensen, at klubbens sportslige ledelse hele tiden vurderer situationen, mens man også arbejder med forskellige scenarier, om hvor lang tid man ville skulle bruge på at gøre truppen kompetitiv igen.
Det er fortsat uvist, hvornår Superligaen åbnes igen, men Divisionsforeningen har opsat tre forskellige muligheder for afviklingen af det resterende kampprogram. Her er det tidligste starttidspunkt slutningen af april.
picture

Søren Kristensen har tiltro til hele FC Nordsjællands trup

Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce