Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Bo Henriksen om manglende kontakt med sine spillere: Frustrerende på alle parametre

Eurosport
AfEurosport

Udgivet 26/03/2020 og 10:53 GMT+1

Horsens-træner Bo Henriksen kan i øjeblikket ikke være i kontakt med sine spillere, da disse er hjemsendt og ikke må arbejde. Det kalder han frustrerende, da han gerne ville hjælpe til på det mentale punkt.

bohenne

Foto: Eurosport

Af Nikolaj Harding

AC Horsens har som en række andre superligaklubber valgt at hjemsende deres spillere og fritage dem fra at arbejde som led i at kunne få dækket en del af deres lønudgifter af regeringens nye trepartsaftale.

Horsens-træner Bo Henriksen fortæller, at det var den helt rigtige beslutning, men at han på ét punkt er ærgerlig over hjemsendelsen:

”Jeg kan ikke være i kontakt med mine spillere. Det er frustrerende på alle parametre. Jeg ville gerne have haft muligheden for at have kontakt med mine spillere i denne periode omkring det mentale aspekt og have muligheden for at hjælpe på det punkt, hvis der var behov for det.” siger Bo Henriksen.

Klubben traf beslutningen om at sende spillertruppen og store dele af administrationen hjem den 21. marts, og ifølge Horsens-træneren handler beslutningen om, at de omkring 50 ansatte i klubben skal kunne beholde deres arbejde:

”Man behøver ikke at være økonomiprofessor for at regne ud, at denne periode rammer os. Det er vores største indtægter, herunder indtjening på kampdage og TV-penge, der er sat ud af spil, men sådan er det jo for hele samfundet. Så det er på ingen måde synd for os. Vi har handlet ud fra det det fornuftige, og derfor skal vi sende folk hjem, så vi kan undgå at folk mister deres arbejde,” siger Bo Henriksen.

Økonomisk er det en meget uvis tid, som klubberne herhjemme gennemlever i øjeblikket, og det har også konsekvenser for, hvordan Horsens griber kontraktforlængelser og transfers an:

”Vi kan ikke forlænge kontrakter, når vi ikke ved, hvad der foregår og ikke ved, hvordan økonomien ser ud. Alt er sat på standby - også på transfersiden. Jeg bruger ikke disse dage på at sidde og kigge på nye spillere. Alt er ét stort spørgsmålstegn,” siger Bo Henriksen, som tilføjer, at det slet ikke er noget, der bekymrer ham set i lyset af den alvorlige situation i samfundet.

På trods af situationens alvor, så vælger Bo Henriksen at prøve at finde det positive i den tid, vi lever i. Han har haft travlt på vanlig vis i de første par dage efter hjemsendelsen, men der er så småt begyndt at være ro på. Og ro på, har der aldrig tidligere været i hans trænerkarriere.

”Jeg har aldrig prøvet det før. I 13 og et halvt år har jeg ikke haft ét sekund, hvor jeg ikke har tænkt på fodbold. Al min energi er gået til fodbold og at skabe resultater først i Brønshøj og nu i Horsens. Så det er helt vanvittigt. Jeg tror dog, at det er sundt at trække stikket en smule og finde de små lyse stunder, og det har hele Danmark muligheden for nu, hvis vi står sammen,” slutter Bo Henriksen.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce