Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

UCI Track Champions League 2022: Hold øje med disse ryttere

Nicklas Holk

Opdateret 09/11/2022 og 14:02 GMT+1

2022-udgaven af UCI Track Champions League starter på lørdag, hvor 72 af verdens bedste ryttere på banen konkurrerer om den nyeste af de store priser inden for banecykling. Nogle af stjernerne til dette års udgave af UCI Track Champions League er blandt andet den firedobbelte verdensmester og olympiske mester, Harrie Lavreysen og den dobbelte verdensmester i keirin, Lea Friedrich.

UCI Track Champions League 2022: Hold øje med disse ryttere

Foto: Eurosport

Efter en hæsblæsende første sæson i 2021 vender UCI Track Champions League tilbage, når det starter lørdag den 12. november på Mallorca. Hvem er rytterne er værd at holde et ekstra øje med?
Det giver vi her et overblik over.
Mandlige sprintere
Harrie Lavreysen – Holland
Harrie Lavreysen er den ubestridt hurtigste mand på to hjul. I Paris i sidste måned samlede den 25-årige sit fjerde sæt sprintregnbuer i træk og blev for tredje gang verdensmester i keirin.
Lavreysen dominerede sidste års udgave af UCI Track Champions League, da han vandt fem af de otte events inklusiv alle fire sprints.
Matthew Richardson – Australien
Førsteudfordreren til Lavreysen er den nye mand i konkurrencen, Matthew Richardson. 23-årige Richardson har i år sin debut i UCI Track Champions League, men den unge australiere viser sig stærkere og stærkere for hvert løb, han deltager i.
Richardson har tidligere set sig slået af Lavreysen, men efter en tæt afgørelse senest de to stod over for hinanden, er der store forhåbninger til australieren.
Stefan Botticher – Tyskland
Stefan Botticher var sidste år Lavreysens nærmeste forfølger, da han sluttede på anden pladsen, og var den eneste udover Lavreysen til at vinde et event.
Botticher endte blot 14 point efter Lavreysen til sidste års UCI Track Champions League, hvorfor tyskeren vil prøve at revanchere sidste år uden at have noget at tabe.
Kvindelige sprintere
Lea Friedrich - Tyskland
Efter en lang og hård sæson har sidste års vinder af UCI Track Champions League, Emma Hinze, ikke valgt at stille op i år. Dette gør hendes landsmand og tætte ven Lea Friedrich til favorit i 2022-udgaven af Track Champions League.
Friedrich er dobbelt verdensmester i keirin-disciplinen, hvilket gør hende værd at holde et ekstra øje med.
Mathilde Gros – Frankrig
En af grundene til at Friedrich ikke nødvendigvis kan forvente at stå øverst på skamlen i London, når UCI Track Champions League skal afgøres, er franske Mathilde Gros.
Den 23-årige Gros var også med i sidste års udgave, hvor hun imponerede mange og vigtigst af alt var meget konstant i sit niveau.
Selvom det blot blev til en sjette plads sidste år, har Gros gennemgået en imponerende udvikling de sidste 12 måneder, hvilket gør hende til en godt kandidat til den samlede sejr.
Kelsey Mitchell – Canada
Kelsey Mitchell er olympisk mester og verdensrekord indehaver i sprint-disciplinen, hvorfor hun bliver anset som en af årets største favoritter til UCI Track Champions League-titlen.
To andenpladser i den sidste løbsdag i London sidste år første Mitchell op på en samlet tredjeplads, men i år er der ingen tvivl om, at hun vil have øjnene rettet mod toppen af podiet.
Der er masser at holde øje med, når anden udgave af UCI Track Champions League starter på lørdag. Du kan se første runde fra Mallorca på lørdag fra kl. 18.30 på Eurosport 1 og uden afbrydelser på discovery+.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce