Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

“Det er nemt for mig” - Harrie Lavreysen om den venskabelige rivalisering med Jeffrey Hoogland

Nikolaj Harding

Udgivet 27/11/2021 og 15:10 GMT+1

Harrie Levreysen og Jeffrey Hoogland er to af banecyklingens største stjerner. De hjalp Holland til sejr i holdsprint ved OL, hvor Levreysen også tog individuelt guld. Hvordan opretholder de to rivaler et tæt venskab væk fra konkurrencerne?

Harrie Levreysen og Jeffrey Hoogland er enormt gode venner. Men de er lige så store rivaler. Her ses de under OL i Tokyo 2020, hvor de begge vandt medaljer.

Foto: Eurosport

Sprintstjernerne Lavreysen og Hoogland er et sjældent par. Det er svært at komme i tanke om to andre atleter, som er så tætte uden for konkurrencerne som disse to, mens de er nogle af de største fjender, når løbene køres.
“Det er let for mig, for jeg vandt OL- og VM-guld, men jeg har stor respekt for Jeffrey,” siger Lavreysen om at opretholde venskabet med Hoogland udenfor banen.
Faktisk er det ved at være lang tid siden, at Hoogland slog hans ven og rival i en stor finale, men det kommer ikke til at afholde ham fra at prøve. Han ved, at han kan, fordi han slog ham faktisk så sent som i den indledende runde ved UCI Track Champions League-sprintkonkurrencen. Lavreysen fik gjort kål på ham i semifinalen før han knuste russeren Mikhail Yakolev i finalen.
Det hollandske par dominerede ikke ligefrem begivenhederne på Mallorca, men det samlede resultat fra aftenen betyder, at Lavreysen og Hoogland tager til Litauen som henholdsvis nummer 1 og nummer 3 i den samlede stilling, hvor kun fire point adskiller de to.
“Hver dag er som et løb, for jeg vil ikke være langsommere end Jeffrey,” siger Lavreysen.
I den anden lejr nedtoner Hoogland sine chancer for at slå sin ven.
“Jeg er ikke sikker på, at jeg er på de helt rette omdrejninger for at kunne slå ham i øjeblikket. Jeg håber, at jeg kan køre nogle gode finaler mod ham, men vi får at se,” siger Jeffrey Hoogland.
På trods af, at de to er tætte uden for banen, så er der nogle ting, som er bedre at undgå at diskutere, siger han.
“Vi taler ikke rigtig om løbstaktik, og hvad vi kan gøre bedre, eller hvad jeg kan gøre bedre. Det er bedst at holde den slags for sig selv,” siger Hoogland.
Lavreysen er enig.
“Det er svært, for sprint er en virkelig teknisk disciplin. Jeg ved nærmest, hvad han tænker, og han ved jo også nærmest, hvad jeg tænker. Det er et kæmpe mindgame,” siger Lavreysen.
Lavreysen er dog godt klar over, at den tætte rivalisering og det lige så tætte venskab har sine fordele:
“Vi ved begge to, at vi gør hinanden bedre. Hvis vi ikke havde været så tætte, så er det slet ikke sikkert, at vi havde været på toppen af verden,” slutter han.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce