AFP

Verdensklasse cykling på Eurosport 1

LIEGE-BASTOGNE-LIEGE

The 15/04/2017 at 13:55

Følg med på Eurosport 1, der sender direkte fra den ældste af forårsklassikerne, nemlig Liège-Bastogne-Liège også kaldet "den Ældste Dame".

Når Eurosport 1 på søndag skyder gang i det belgiske løb Liège-Bastogne-Liège, er det en af de cykeloplevelser, som man bare ikke må snyde sig selv for.

Løbet blev for første gang kørt tilbage i 1892 og kan derfor betegnes som det ældste af alle de store forårsløb i Europa. Af den grund går det også under navnet "Priorinden" eller "den Ældste Dame". Løbet går i al sin enkelthed ud på, at køre fra Liege til Bastogne og tilbage igen. Det er en rute på godt og vel 260 km, hvilket også gør løbet til et af verdens hårdeste endagsløb. Og derfor mest prestigefyldte.

Danskere og gamle kendinge spøger nok engang i Belgien

Rolf Sørensen kunne tilbage i 1993 kører over målstregen som vinder, hvilket han er den eneste dansker nogensinde til at gøre. I år har vi dog nogle friske danske ben med i feltet i form af Michael Valgren, der allerede har vist godt form i år. Han står desuden også noteret for at have vundet U23 Liège–Bastogne–Liège to gange, som er amatørudgaven for ryttere under 23 år. Når starten går den 23. april kan vi derfor håbe, at han vil prøve at gøre ungdomssuccesen efter mod de voksne ryttere.

At Valgren kan køre de helt store løb beviste han allerede sidste år. Her var han tæt på at få en evig plads i cykelsportens historiebøger, da han sluttede som nummer to i Ardenner-klassikeren, Amstel Gold Race. Liège–Bastogne–Liège er dog et skridt op af cykelscenen i forhold til Amstel Gold Race, så der venter endnu håredere konkurrence for danskeren her.

Sidste år var det hollænderen Wout Poels, som løb afsted med den præstigefyldte titel. Han er også i år at finde, når løbet skydes i gang, men det er ikke som klar favorit. Favoritrollen er i år svær at sætte på en enkelt rytter, da der i løbet af foråret har været flere forskellige og ikke mindst overraskende vindere af de mange cykelløb.

En mand der dog altid er værd at holde øje med ved årets store løb er spanieren Velverde. Trods sin høje alder på 36 år er han stadig kandidat til vinde de forskellige klassikere, som han stiller op i for sit hold Movistar. Valverde har da også tidligere vist, at han sagtens kan køre i de store endagsløb mindst lige så godt som de store Gran Tour-løb. Han har vundet Liège-Bastogne-Liège tre gange tidligere og skal i år forsøge at bringe sig op på sit fjerde.

Se med den 23. april på Eurosport 1, når Thomas Bay og Brian Holm guider dig den ældste af de store-klassikere.

23/04/2017 14:15 17:00 CYKLING: Liege-Bastogne-Liege, Belgien LIVE EUROSPORT 1 NORDIC HD

0
0