Getty Images

Se hele Giro d’italia eksklusivt på Eurosport

GIRO D'ITALIA

The 13/05/2017 at 15:46Opdateret The 13/05/2017 at 15:47

Eurosport har æren af eksklusivt at bringe den 100. udgave af Giro d’italia, hvor vi kan vente os nervepirrende spurter, udmagrende bjergetaper og yderst spændende enkeltstarter.

Afgørende uge i vente

Vi går ind i Giroens anden uge, og det betyder især én ting, nemlig afgørende bjergetaper. Man kan måske ikke vinde årets Giro i anden uge, men det er bestemt muligt at tabe den, hvis ikke benene er friske og klar.

Især 11. og 14. etape kan vise sig afgørende, og her gælder det i den grad om, at klassementsrytterne skal holde sig til. På 14. etape er målstregen placeret på toppen af et bjerg, og det kan give gode angrebsmuligheder for både etapesejrsjægere og kampen om den lyserøde.

Med andre ord kan man sige, at der altså lagt op til fest i Italien, når det prestigefyldte cykelløb, Giro d’italia, holder 100 års jubilæum. ThomasBay, Brian Holm og Dan Frost sidder klar hver dag til at guide os igennem årets første Grand Tour, som køres fra den 5. til 28. maj.

Et åbent og uforudsigeligt løb

Det en stjernebesat felt, der har meldt deres ankomst til Italien. Her har sportens allerbedste klassementsryttere at finde,

- Jeg tror, at det bliver et helt fantastisk cykelløb. Der er podiekandidater som aldrig før. Det er vel en 10-15 stykker, som har mulighed for at køre på podiet i Italien, siger Thomas Bay. Han har dog to klare favoritter, som begge har mulighed for at løbe afsted med det hele:

- Det er klart, at Nibali og Quintana er de store favoritter, men sjældent har jeg set så bredt et favoritfelt som til året Giro. Det kan kun give et rigtig godt cykelløb, afslutter Thomas Bay.

Giro d’Italia-magasin

Netop i forbindelse med Giroens 100 års jubilæumsudgave lancerer Eurosport i samarbejde med CyclingPlanet og Fitness DK for første gang nogensinde et Giro d’Italia-magasin. I magasinet har du mulighed for at læse om alle 21. etaper, der er skrevet af vores eksperter Dan Frost og Brian Holm.

Derudover giver magasinet træningstips, flere dybdegående artikler om det historiske etapeløb og meget andet. Og selvfølgelig er der også mulighed for at se en tv-oversigt med sendetider på live-transmissionerne.

Magasinet koster 49 kroner og kan købes i ethvert Fitness DK-center. Du behøver ikke at være medlem for at kunne købe det.

Oplev årets første Grand Tour direkte på Eurosport 1 og Dplay.dk.